ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ Η ΒΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

11:21 2/8/2012 - Πηγή: Olympia

The bond holder

Ο παράγοντας που έχει την μεγαλύτερη συσχέτιση με οικονομική ανάπτυξη είναι το κράτος δικαίου. Γι’ αυτή την αιτία η Ελλάδα δεν θα δει ανάπτυξη μέχρι να αλλάξουμε. Δεν έχουμε κράτους δικαίου. Έχουμε κράτος του ισχυρού..
Όπως όμως θα δείτε αυτό το πρόβλημα υπάρχει παντού. Μόνο εδώ το έχουν παρακάνει.

Η μετάφραση του άρθρου από το Google (συγγνώμη) και παρακάτω

το άρθρο..(THE BIG PICTURE BLOG)

O ΡΥΘΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ έχει μεγαλύτερη σχέση με ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ από οτιδήποτε άλλο …

Οικονομολόγος Γούντι Brock λέει ότι η
αύξηση του ΑΕΠ μιας χώρας βασίζεται κυρίως σχετικά με το εάν ή όχι ακολουθεί τον κανόνα δικαίου.

Οικονομολόγος και σύμβουλος επενδύσεων John Mauldin σημειώσεις:

Είχα δείπνο με τον Δρ Γούντι Brock απόψε σε Rockport. Συζητούσαμε το θέμα αυτό και ανέφερε ότι είχε κάνει μια μελέτη με βάση την ανάλυση από ένα θεσμικό όργανο που εξετάζει όλα τα είδη του “ασαφή” τα δεδομένα, όπως το πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσει μια επιχείρηση σε μια χώρα, εταιρικών φόρων και επιχειρηματικές δομές, τα επίπεδα του ελεύθερου εμπορίου και των ελεύθερων αγορών και του νομικού συστήματος. Αποδείχθηκε ότι το χαρακτηριστικό που περισσότερο συσχετίζεται θετικά με την αύξηση του ΑΕΠ ήταν δύναμη του κράτους δικαίου. Είναι επίσης ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που Niall Ferguson αναφέρει στο βιβλίο του πολιτισμού ως λόγο για την κυριαρχία της Δύσης τα τελευταία 500 χρόνια, και έναν παράγοντα που εξηγεί γιατί η Κίνα αυξάνεται και πάλι, όπως προκύπτει από το χάος.
Ένα από τα πολύ πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι η αυξανόμενη αίσθηση ότι το σύστημα είναι στημένο εναντίον κανονικοί άνθρωποι υπέρ των «τραπεζιτών» ή το 1%. Και αν είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι υπάρχει λόγος για αυτό το συναίσθημα. Τα πράγματα όπως το LIBOR δομημένο με μια πολύ πραγματική δυνατότητα για χειραγώγηση. Όταν τα πραγματικά περιστατικά βγαίνουν, υπάρχει μόνο ένας ακόμα λόγος να μην εμπιστεύονται το σύστημα. Και αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη, δεν υπάρχει σύστημα.

Ο Δρ Brock δεν είναι μόνος Οι οικονομολόγοι έχουν καλά τεκμηριωμένο ότι η μη επιβολή του κράτους δικαίου οδηγεί σε απώλεια της εμπιστοσύνης … που καταστρέφει τις οικονομίες.
Αυτό ισχύει είτε είναι στη Δύση, στη Νιγηρία ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΙΘΜΟΣ … ΤΙ;
Οικονομική ιστορικός Niall Ferguson σημειώσεις:

Ίσως το πιο πειστικές αποδείξεις απ ‘όλα προέρχεται από τους δείκτες της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση, που δείχνουν ότι, από το 1996, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν υποστεί μείωση της ποιότητας της διακυβέρνησης της χώρας σε τρεις διαφορετικές διαστάσεις: κυβερνητική αποτελεσματικότητα, ρυθμιστική ποιότητα και τον έλεγχο της διαφθοράς.
Σε σύγκριση με τη Γερμανία ή το Χονγκ Κονγκ, οι ΗΠΑ είναι προδήλως ολίσθηση πίσω.
Αυτή είναι μια ξαφνική αλλαγή. Όπως φημισμένος οικονομολόγος Περού ντε Σότο Hernando σημειώσεις:
Μέσα σε λίγα χρόνια η Δύση ήταν χαμηλότερες

Keywords
Τυχαία Θέματα