Το μεγαλύτερο… κόμμα αποκλείστηκε από τις εκλογές!!!

18:57 2/8/2012 - Πηγή: Olympia

Χθες ανεβάσαμε ανάρτηση με τον τίτλο “Αθάνατο” κράτος. Επίσημα, οι ψηφοφόροι ξεπερνούν το σύνολο του λαού!!! Στην ανάρτηση αυτή, σκόπιμα δεν αναφέραμε μια παράμετρο της όλης υπόθεσης για να προκαλέσουμε αντιδράσεις από το πολιτικό σύστημα, οι οποίες θα έσπαζαν τη σιωπή. Όπως, όμως το περιμέναμε υπήρξε και πάλι απόλυτη σιωπή. Το ότι η επίσημη απογραφή έδειξε πως το σύνολο του πληθυσμού είναι μικρότερο από το εκλογικό σώμα (ενήλικες ψηφοφόρους), δεν «ευαισθητοποίησε» κανέναν κυβερνητικό ή κομματικό υπεύθυνο να το εξηγήσει.

Και δεν θέλουν να το εξηγήσουν γιατί αυτό δεν συμφέρει το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Μερικοί υποψιασμένοι σχολιαστές, κατάλαβαν τι συμβαίνει. Η απάντηση είναι οι Έλληνες ομογενείς. Αυτούς θέλει να κρύψει το πολιτικό σύστημα, αλλά έφτασε η ώρα να έρθουν στην επιφάνεια. Ήδη η κίνηση πολιτών «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» έχει ξεκινήσει αγώνα για να ψηφίζουν και οι Έλληνες ομογενείς. Ας δούμε όμως τα πράγματα με τους επίσημους αριθμούς.

Το επίσημο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού εντός της χώρας που απογράφηκε, κατά την… τελευταία απογραφή, είναι 9.903.268  Ελληνίδες και Έλληνες όλων των ηλικιών. Σύμφωνα με υπολογισμούς, το ποσοστό των Ελλήνων που είναι κάτω των 18 ετών και επομένως δεν είναι εκλογικό σώμα, είναι περίπου 20% του συνολικού απογραφέντος πληθυσμού. Επομένως, με βάση την απογραφή, 1.980.654 ελληνόπουλα (9.903.268  Χ 20%   =  1.980.654) είναι κάτω των 18 ετών. Αν τώρα αφαιρέσουμε τον αριθμό αυτόν από το επίσημο (σύμφωνα με το ΥΠΕΣ) εκλογικό σώμα έχουμε 7.971.916 Έλληνες ψηφοφόρους (9.952.570 -  1.980654 = 7.971.916).

Τι συμβαίνει λοιπόν; Που είναι αυτοί οι επιπλέον 1.980.654 ψηφοφόροι φαντάσματα; Αν θεωρήσουμε προς το παρόν, άνευ μαθηματικής αξίας κάποιες δεκάδες χιλιάδες αποβιωσάντων που δεν έχουν ακόμα διαγραφεί από τους εκλογικούς καταλόγους, τότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι αυτά τα περίπου δύο εκατομμύρια ψηφοφόροι είναι Έλληνες ομογενείς, που ενώ είναι γραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό και δεν έχουν δικαίωμα ψήφου στον τόπο διαμονής τους.

Αν τώρα αντιπαραβάλουμε αυτόν τον αριθμό με τις ψήφους που έλαβε το πρώτο κόμμα, δηλαδή η ΝΔ, η οποία έλαβε στις τελευταίες εκλογές 1.825.637 ψήφους, τότε βλέπουμε πως ένας αριθμός ψηφοφόρων, μεγαλύτερος και από αυτόν που έλαβε το πρώτο κόμμα, αποκλείστηκε από τη συμμετοχή του στην εκλογική διαδικασία. Αν το τραβήξουμε λίγο ακόμα κάνοντας λογοπαίγνιο και υποθέσουμε πως όλοι οι ομογενείς θα ψήφιζαν ένα άλλο κόμμα, τότε αυτό το κόμμα το οποίο θα ερχόταν πρώτο στις εκλογές, δεν του επιτράπηκε να συμμετάσχει.

Γιατί το πολιτικό σύστημα δεν θέλει τους ομογενείς;

Το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν θέλει να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία οι Έλληνες ομογενείς, απλά γιατί είναι ανεξέλεγκτοι. Το ελληνικό πολιτικό σύστημα κινείται σε δύο άξονες «νομιμοποίησης» μέσω της εκλογής. Πρώτον στην ψήφιση με βάση τα δίκτυα εκλογικής πελατείας και δεύτερον, όσοι για διαφόρους λόγους δεν μπορούν να ενταχθούν στα δίκτυα αυτά, κατευθ

Keywords
Τυχαία Θέματα