Το να έχεις διαρκώς ανοικτό το στόμα σου από την ΙΔΙΑ έκπληξη, ουκ ίδιον ευφυούς ανθρώπου…

08:56 11/9/2012 - Πηγή: Olympia

Γράφει ο Βασίλης Χασιώτης

Λοιπόν, ένα ακόμα παράδειγμα, από εκείνα που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν όλα πάνε καλά μ’ αυτό που ονομάζουμε «νοημοσύνη».

«Νέα» παραδείγματα, που «αποδεικνύουν» τη φοροδιαφυγή.

Ο τάδε κλάδος ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ δηλώνει το χρόνο ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 4000 ευρω εισόδημα.

Ο δείνα κλάδος ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ δηλώνει το χρόνο ΚΑΤΑ ΜΕΣΟ ΟΡΟ 6000 ευρω εισόδημα.

Και πάει λέγοντας.

Και τα «ευρήματα» αναγγέλλονται ως να ανακαλύψαμε

τη σχάση του ατόμου.

Θυμάμαι, ότι μια από τις εργασίες μου, ως πρωτοετούς φοιτητού των οικονομικών, πριν 40
περίπου χρόνια, ήταν το θέμα της ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ.

Και δικαιολογημένα έκπληκτος τότε, διαπίστωσα κάτι που απλά άκουγα και φυσικά οι παλιότεροι ΗΔΗ γνώριζαν.

Ότι ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΣ, εκ των ΠΛΕΟΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι οι ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ!

Δεκαετίες τώρα.

Και δεκαετίες τώρα, ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, το οποίο ΑΥΤΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ συχνά, (δια των πλέον επιφανών ενίοτε εκ των πολιτικών του εκπροσώπων) ως το Κράτος της Διαπλοκής, ως το Κράτος των εθνικών νταβατζήδων, ως το Κράτος της Αθλιότητας, και άλλα παρόμοια, φυσικά, ΠΑΠΑΓΑΛΙΖΕΙ και το ίδιο, ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ, δεκαετίες τώρα, εικοσαετίες τώρα, το πόσο «άδικο» είναι «τούτο», δηλαδή ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΣ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΊ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΛΕΟΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, το πόσο «αποφασισμένο» είναι να λάβει «μέτρα», το πόσο «θα πατάξει τη φοροδιαφυγή», κ.λπ., κ.λπ.

Θα ήταν ένα ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΨΕΜΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ, ΑΝ ΟΧΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ.

Δεκαετίες, εικοσαετίες τώρα, ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΛΕΤΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, και η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή να παταχθούν.

Να παρθούν τα «μακροχρόνια μέτρα» που «απαιτεί» η «πάταξή» τους.

Όση ανικανότητα και αν μπορεί να αποδώσει κάποιος στις πολιτικές ηγεσίες που κυβέρνησαν τούτο το τόπο, δεκαετίες και εικοσαετίες τώρα, καμία δικαιολογία δεν υπάρχει ΕΞΟΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΙΟ ΠΕΙΣΤΙΚΗ : ότι ήταν το ίδιο του Κράτος που υπέθαλπε ΚΑΙ ΥΠΟΘΑΛΠΕΙ αυτή τη πραγματικότητα, διότι ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ «ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ» ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΥΠΟΖΥΓΙΑ (ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ), ώστε να «δικαιολογείται» ΤΑ ΒΑΡΗ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΜΟΝΙΜΩΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΤΟΥΣ.

Είναι μια ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΣΤΕΒΛΩΣΗ, ΜΙΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.

Και σήμερα που μιλάμε, σήμερα που αντιμετωπίζουμε μια κρίση που οι εν ζωή τουλάχιστον γενιές δεν θυμούνται προηγούμενη, εξόν ίσως από την περίοδο του τελευταίου Μεγάλου Πολέμου, ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ αναδεικνύεται σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια.

Ενώ η «αποτελεσματικότητα» στη ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΝΗΘΩΣ ΥΠΟΖΥΓΙΩΝ, δηλαδή των ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΣ «ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», είναι δεδομένη και μη αμφισβητούμενη, 2,5 χρόνια τώρα ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, η πολιτική μας ηγεσία, την φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή τη θωπεύει απλά, πού και πού υποκριτικά της «γαυγίζει», αλλά, ΤΑ ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟ

Keywords
Τυχαία Θέματα