ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΩΝ –ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ-ΠΙΘΗΚΩΝ

08:42 25/1/2012 - Πηγή: Olympia

Γράφει ο Αγανακτισμένος Πολίτης

​Φίλοι, αναγνώστες του Olympia, το ποτήρι ξεχείλισε. Ας το καταλάβουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, και πρώτα ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία.
​Με αφορμή το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή, που έκανε «ρόμπα» τα δύο, τουλάχιστον,

πολιτικά κόμματα που στηρίζουν την Κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου, «κύκλοι» του Μαξίμου διέρρευσαν: «Περιμέναμε διαρροές. Φαίνεται όμως ότι οι συντεχνίες έχουν πολύ μεγάλη επιρροή στους βουλευτές»!!!
​Και το διέρρευσαν πρώτα –που
αλλού;- Στον Σκάι, και στην «Καθημερινή» ηγερία του Φαλήρου. Δηλαδή στον αξιότιμο κ. Α. Παπαχελά!!
​Ποιοι το διέρρευσαν; Μα είναι γνωστό ότι πρόκειται για τον κ. Λ. Παπαδήμο και τον κ. Π. Καψή. Ποιοι άλλοι μπορεί να είναι οι «κύκλοι του Μαξίμου»; Ποιοί θα μπορούσαν να διαρρεύσουν κάτι χωρίς την έγκρισή τους; Εκτός και αν βγουν να το δηλώσουν ρητώς. Πράγμα μάλλον απίθανο.
​Φανταστείτε λοιπόν που φτάσαμε: Ένας πρώην τραπεζίτης –πάντοτε διορισμένος απ’ όπου και αν πέρασε- και ένας δημοσιογράφος, που ως μόνη «περγαμηνή» έχει το πέρασμά του ως «εκλεκτός» του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, τα έβαλαν με τους εκλεγμένους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου!!!
​Για να δούμε θα αντιδράσουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ; Και, επιπλέον, θα αντιδράσει ο Πρόεδρος της Βουλής, ως θεματοφύλακας του κύρους των βουλευτών; Για την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ πολύ αμφιβάλλω, αφού οι «κύκλοι του Μαξίμου» είναι ΠΑΣΟΚ μέχρι μυελού οστέων. Αλλά η Νέα Δημοκρατία; Κύριε Πρόεδρε Αντώνη Σαμαρά θ’ αφήσεις το ΠΑΣΟΚ να διασύρει την κοινοβουλευτική σου ομάδα; Και θα σιωπάς; Δεν βλέπεις ότι με τούτο και με τ’ άλλο διαλύεται η κοινοβουλευτική σου ομάδα;
​Και το αλατοπίπερο –καλύτερα μαύρο πιπέρι και μόνο- για τους «διορισμένους» «κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου»: Παλιός γιατρός, με μεγάλη παιδεία, σχολίασε: «Μα αυτοί παιδί μου έχουν την αναίδεια του πιθήκου». Και στο ερώτημα «τι είναι αυτή η αναίδεια», απάντησε: «Ο πίθηκος, κατά τον Δαρβίνο, είναι το πιο αναιδές ζώο στη φύση. Σου δείχνει τα γεννητικά του όργανα πίσω από το κλουβί του και έχει την εδραία πεποίθηση ότι σου προσφέρει υπηρεσία»!!!
​Κύριε Παπαδήμο, Κύριε Καψή, καληνύχτα σας. Και το εννοούμε, εμείς ο απλός Λαός αφού δεν το κάνουν τα Κόμματα. Για να μην σας απευθύνουμε τη γνωστή γραφή του Καραϊσκάκη προς Πανουργιά. Αν δεν την ξέρετε, παρακαλούμε να ακούσετε το πασίγνωστο πια τραγούδι του Παπακωνσταντίνου. Για ένα πράγμα να είστε σίγουροι. Ο Ελληνικός Λαός έχει μνήμη και κρίση.


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα