Τσίπρα πρωθυπουργό βγάζει η νέα δημοσκόπηση…

Αν μεθαύριο Κυριακή είχαμε εκλογές, τότε σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της  εταιρίας VPRC για την εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο», τα ποσοστά των κομμάτων θα ήταν: ΣΥΡΙΖΑ 30,5%, ΝΔ 27%, ΧΑ 14%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 7%, ΚΚΕ

6,5%, ΠΑΣΟΚ 5,5%, ΔΗΜΑΡ 5,5%.

Με βάση αυτά τα ποσοστά οι έδρες θα κατανέμονταν περίπου ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 131, ΝΔ 70,  ΧΑ 36, ΑΝΕΛ 19, ΚΚΕ 18, ΠΑΣΟΚ 13 και ΔΗΜΑΡ 13.

Ποια κυβέρνηση λοιπόν θα σχηματιζόταν;…

Κάνουμε την υπόθεση ότι το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία κυβέρνηση και ότι την ΧΑ δεν την θέλει κανείς για συγκυβέρνηση. Επιπλέον αναγκαστικά η βάση μιας νέας κυβέρνησης θα ήταν πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο. Επομένως οι περιπτώσεις σχηματισμού κυβέρνησης περιορίζονται στους ακόλουθους συνδυασμούς:

ΣΥΡΙΖΑ + ΝΔ = 201 έδρες, άρα σχηματίζουν άνετη κυβέρνηση (λες; για το καλό του τόπου εννοείται φυσικά!!!)

ΣΥΡΙΖΑ + ΑΝΕΛ =150 έδρες. Δύσκολο έως αδύνατο τουλάχιστον αριθμητικά, αλλά και ιδεολογικά.

ΣΥΡΙΖΑ + ΑΝΕΛ + ΔΗΜΑΡ = 163 έδρες, μπορούν να σχηματίσουν μια ικανοποιητική κυβέρνηση με δύσκολη όμως συγκατοίκηση.

ΣΥΡΙΖΑ + ΠΑΣΟΚ + ΔΗΜΑΡ = 157 έδρες, μπορούν να σχηματίσουν μια μάλλον θνησιγενή αριθμητικά κυβέρνηση.

Από τα πιο πάνω παρατηρούμε τα εξής:

Α) Ο Τσίπρας θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός σε κάθε περίπτωση.

Β) Η ΔΗΜΑΡ, εφόσον καταφέρει να επιβιώσει πολιτικά, μάλλον θα είναι ο μόνιμος κυβερνητικός μπαλαντέρ στις από εδώ και πέρα κυβερνήσεις της χώρας.

Γ) Η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ + ΠΑΣΟΚ + ΔΗΜΑΡ, συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή 96 έδρες!!!!! Αποτελεί δηλαδή αυτή τη στιγμή μια μικρή μειοψηφία, η οποία όμως βασισμένη πάνω στο ισχύον σάπιο ολιγαρχικό πολίτευμα, εξαθλιώνει τον ελληνικό λαό, προς εξυπηρέτηση των τοκογλύφων.

Πέτρος Χασάπης

 

 


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα