Βασίλης Μιχαλολιάκος: Η Ελλάδα, υπερδύναμη του πολιτισμού.

15:12 20/5/2012 - Πηγή: Olympia

Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Διήμερο εκδηλώσεων με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Μουσείων, πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Μαΐου, με  πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, του Προέδρου του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας κ. Γιώργου Σιγάλα και σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Πειραιά

και το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος.

Την Παρασκευή 18 Μαΐου, έγινε  ξενάγηση από την ιστορικό κα Ευαγγελία Μπαφούνη, στα ταφικά μνημεία της Ανάστασης, την ιστορία των οικογενειών, των ανθρώπων, της πόλης. Με την ξενάγηση αυτή, ο Δήμος Πειραιά θέλησε να αναδείξει τις πραγματικές διαστάσεις του Νεκροταφείου της Ανάστασης, ως μοναδικό μνημείο της  πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Το Σάββατο 19 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά, η οποία με τις μελωδίες της, έκλεισε το εορταστικό διήμερο.  

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος τόνισε:

«Η Ελλάδα υπερδύναμη του Πολιτισμού, είναι ολόκληρη ένα ανοικτό μουσείο. Σε κάθε σημείο της χώρας ανακαλύπτεις χνάρια ενός πλούσιου χθες που στη διαχρονία του επιβεβαιώνει την ταυτοτική πορεία του Έθνους. Ο Πειραιάς έχει τα δικά του πατήματα στο ιστορικό γίγνεσθαι και σημεία πολιτιστικής αναφοράς.

Η αρχαιολογική σκαπάνη αντλεί πολλές πληροφορίες για την πορεία ενός λαού από τα ταφικά του μνημεία.

Τόσο το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος, που είναι κιβωτός μνήμης της ναυτικής μας ιστορίας και παράδοσης, όσο και το Νεκροταφείο της Ανάστασης, που φέτος ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στους πολίτες, για να ξεναγηθούν, με πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά, (Διεύθυνση Πολιτισμού Ιστορικού Αρχείου και του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας), αποκαλύπτουν μια αθέατη πλευρά  της ιστορίας της πόλης.

Μια Ιστορία  πλούσια τόσο ως από πλευράς Τέχνης και Πολιτισμού όσο και από πλευράς πορείας και εξέλιξης  ανθρώπων που έζησαν στον Πειραιά».


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα