Ξανά συζήτηση για τα ευαγή ιδρύματα στην Πόλη

17:22 8/5/2012 - Πηγή: Olympia

Πάλι λόγια από τους Τούρκους  για την μειονότητα.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την δήλωση – βόμβα του Πρωθυπουργού Ερντογάν για την Τουρκία ως «ένα έθνος, μία σημαία, μία θρησκεία, ένα κράτος», βγήκε τώρα ο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αρινς και μίλησε υπέρ των ευαγών ιδρυμάτων των μειονοτήτων…

«Σήμερα δεν μπορούμε να αποδεχθούμε τα όσα έγιναν στα ευαγή ιδρύματα των μειονοτήτων» γράφει η Χουριέτ ότι  είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αρινς κατά την ομιλία του στην τελετή έναρξης

της Εβδομάδας Ευαγών Ιδρυμάτων.

«Στη χώρα μας για πολλά χρόνια και για διάφορους λόγους τηρήθηκε μια στάση για τα μειονοτικά ευαγή ιδρύματα την οποία σήμερα δε μπορούμε να αποδεκτούμε.

Το μέτρο μας στο θέμα της επιστροφής των κοινοτικών βακουφιων θα είναι το δίκαιο και η δικαιοσύνη». Ο Αριντς υπενθύμισε ότι με την τροποποίηση που έγινε στον Νόμο περί Βακουφίων επεστράφησαν 18 ακίνητα από τα 88 που ανήκουν στα ευαγή ιδρύματα των κοινοτήτων, επισημαίνοντας πως το θέμα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα θέματα.  Δεν είπε όμως τι γίνεται με τα άλλα 70 αλλά και τα  χιλιάδες άλλα κτήρια των ελλήνων και άλλων μειονοτικών που πήγαν …υπέρ Αλλάχ!

Πρόσθεσε πάντως και άλλα ωραία λόγια που θα δούμε άν και πότε θα γίνουν πράξη:«Εμεις όταν λέμε βακούφια προσεγγίζουμε με τον ίδιο σεβασμό και την ίδια επιμέλεια στα ευαγή ιδρύματα των ανθρώπων που έζησαν στα εδάφη αυτά και μοιράστηκαν την ίδια τύχη με μας αναπνέοντας την ίδια ατμόσφαιρα όσο και αν είχαν διαφορετική θρησκεία γλώσσα και πεποιθήσεις. Δυστυχώς στη χώρα μας επί σειρά ετών τηρήθηκε μια στάση έναντι των ευαγών ιδρυμάτων των μειονοτικών κοινοτήτων».

Είπαμε: Τα έργα μετράνε!
 
prionokordela.gr


Filed under: ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα