Ζήγρας best!

14:02 19/7/2012 - Πηγή: Olympia

Μπαμ και κάτω

Γνωστοί και άγνωστοι πρωταγωνιστές (μεταξύ των οποίων ένας πρώην υπουργός στην Κύπρο) στη διαδρομή του μαύρου χρήματος και εικονικές αγοροπωλησίες ακινήτων. Νέες «επαγγελματικές» δραστηριότητες του Ακη Τσοχατζόπουλου, αποκαλυπτικές λεπτομέρειες του παράνομου βίου του αλλά και της οικογένειάς του, την αθέατη δοσοληψία του με μεγαλοεκδότη αλλά και την πορεία της μίζας (χέρι χέρι, με βαλίτσες και τσάντες), αποκάλυψε, ο πρώτος εξάδελφος του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας, Νίκος

Ζήγρας, στη μαραθώνια -συμπληρωματική- απολογία του ενώπιον του ανακριτή, Γαβριήλ Μαλλή.

Αποφασισμένος να μιλήσει, ακόμα και εάν σπιλωθεί στη συνέχεια από όσους επιχειρήσουν να τον παρουσιάσουν τρελό και άρρωστο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, από την αρχή της απολογίας του, έδωσε στίγμα ότι θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις. Χρειάστηκαν 35 λέξεις για να τα πει όλα, βάζοντας στο κάδρο τούς -κατά την προσωπική του γνώση και εμπειρία- πρωταγωνιστές της σκανδαλώδους υπόθεσης δωροδοκίας και μαύρου πολιτικού χρήματος. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί που οργάνωσαν, προγραμμάτισαν και είχαν ρόλο πρωταγωνιστή στην υπόθεση είναι οι Απόστολος – Αθανάσιος Τσοχατζόπουλος, Καμπούρογλου (σ.σ.: Βλάσσης, εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Drumilan International), Al Sayad Fouad (πρόεδρος της Drumilan) και Ντίνος Μιχαηλίδης, πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι τελικοί αποδέκτες του συνόλου των χρημάτων είναι ο Απόστολος – Αθανάσιος Τσοχατζόπουλος και ο Ιωάννης Σμπώκος».

Την ίδια στιγμή περιέγραψε αναλυτικά τους ρόλους των προφυλακισμένων κατηγορουμένων, Γιώργου Σαχπατζίδη, επιχειρηματία, Αστέριου Οικονομίδη, ιδιοκτήτη κατασκευαστικής, και Ευφροσύνης Λαμπροπούλου, λογίστριας, αλλά και απίστευτα στιγμιότυπα της ζωής του πρώην υπουργού, ο οποίος δεν δίσταζε να ταξιδεύει με το ληγμένο διαβατήριο του εξαδέλφου του για να μη γίνει αντιληπτός, και να πληρώνει Ρωσοποντίους για να βγει βουλευτής!

Προσβλέποντας σε θετική αντιμετώπιση της αίτησης αποφυλάκισης που έχει καταθέσει για λόγους υγείας, δεν φοβήθηκε να αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι τουλάχιστον στην αρχή δεν ήξερε για την παράνομη προέλευση των χρημάτων από εξοπλιστικά προγράμματα.

Ημερολόγια

Μετά τις χειρόγραφες σημειώσεις του πρώην υπουργού (στα περίφημα ημερολόγια), από τις οποίες αποκαλύφθηκε ο κεντρικός ρόλος του Ιωάννη Σμπώκου, πρώην γενικού γραμματέα Εξοπλιστικών Προγραμμάτων, στην υπόθεση, έρχεται και ο Νίκος Ζήγρας με την απολογία του που τον κατονομάζει ως τον «τελικό αποδέκτη» των παράνομων χρημάτων. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ο Ιωάννης Σμπώκος έκανε μεγάλες μεταφορές χρηματικών ποσών με τσάντες και είναι αυτός που έχει στην κατοχή του τα λεφτά που έψαχνε απελπισμένα ο Ακης Τσοχατζόπουλος!

Ειδικότερα αναφέρει: «Ο Ιωάννης Σμπώκος είναι πρόσωπο το οποίο δέχθηκε τεράστια χρηματικά ποσά, τα οποία επένδυσε ο πεθερός του, που είχε σχέση με χρηματιστηριακή εταιρία. Τα ποσά

Keywords
Τυχαία Θέματα