Champions League: Προβάδισμα για τον τελικό η Μπάγερν Μονάχου

Η ομάδα του Γιουπ Χάινκες επικράτησε 2-1 στο “Alianz Arena” της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία μέχρι το 90ο λεπτό κρατούσε την πολύτιμη ισοπαλία ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί στις 25 Απριλίου στο “Santiago Bernabeu”, αλλά ο...
Μάριο Γκόμεζ είχε την τελευταία λέξη.
Οι «μερένγκες» απείλησαν στο 6΄ με το σουτ του Μπενζεμά να αναγκάζει τον Νόιερ σε μεγάλη απόκρουση σε κόρνερ. Το ματς "άναψε» για τα καλά μετά το 15΄, όταν οι Βαυαροί ζήτησαν πέναλτι στο κράτημα του Ράμος στον Ριμπερί, παράβαση που δεν «τιμώρησε» ο Γουέμπ. Ο Γάλλος, όμως, "εκδικήθηκε" δύο λεπτά αργότερα, όταν μετά το κόρνερ του
Κρόος και τη σύγχυση στα καρέ των "μερένγκες" η μπάλα στρώθηκε στα πόδια του και με δυνατό σουτ "έγραψε" το 1-0 (3ο γκολ σε 10 ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ). Το γκολ "έδωσε φτερά" στους γηπεδούχους, "μπλόκαρε" τη "Βασίλισσα" και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η Μπάγερν ήταν η ομάδα που κυριάρχησε. Θα μπορούσε, μάλιστα, στο 40΄ να προηγηθεί με 2-0, αλλά ο Κασίγιας έδειξε την κλάση του στο σουτ του Γκόμεζ.
Μόλις 8 λεπτά από την έναρξη του β΄ 45λεπτου χρειάστηκε να περάσουν , για να φτάσει στην ισοφάριση η ομάδα του Μουρίνιο με το κοντινό πλασέ του Οζίλ από την ασίστ του Κριστιάνο Ρονάλντο.
Οι γηπεδούχοι απείλησαν δύο φορές με τον Γκόμεζ (71΄ και 73΄), με το σουτ και την κεφαλιά που επιχείρησε να φεύγουν άουτ. Ο πρώτος σκόρερ της bundesliga «μίλησε» στο 90΄, όταν από γύρισμα του Λαμ με σουτ πάνω στην κίνηση «έγραψε» το τελικό 2-1 και διατήρησε την παράδοση που θέλει τη Μπάγερν να επικρατεί των Μαδριλένων στα 9 από τα 10 ματς που έχουν δώσει επί γερμανικού εδάφους (ένα τελείωσε ισόπαλο).
Keywords
Τυχαία Θέματα