Face lifting

Γράφει ο ΘΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ, πλαστικός χειρουργός
Η αιχμή του δόρατος στις αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις είναι το face lifting.
Πρόκειται για επέμβαση που αντιμετωπίζει τη χαλάρωση του δέρματος του προσώπου, τόσο σε αρχικό στάδιο γήρανσης, όταν η χαλάρωση είναι μικρή, όσο και σε
περισσότερο προχωρημένο στάδιο γήρανσης, οπότε και η χαλάρωση είναι μεγαλύτερη.
Πριν φτάσουμε στο γνωστό χειρουργικό lifting, σε ένα πρώιμο στάδιο χαλάρωσης ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να εφαρμόσει ηπιότερες τεχνικές, οι οποίες
αναπτύχθηκαν την τελευταία πενταετία, δίνοντας πολύ καλά αποτελέσματα χωρίς ιδιαίτερη επιβάρυνση.
Οι πλέον συνήθεις είναι:
Τα νήματα (threads) τα οποία τοποθετούνται με συγκεκριμένο τρόπο στις περιοχές χαλάρωσης του προσώπου με τοπική αναισθησία.
Πρόκειται για υλικά ακίνδυνα για τον οργανισμό, απορροφήσιμα ή μη, ειδικής κατασκευής, τα οποία συγκρατούν και ανασηκώνουν το χαλαρό δέρμα, ενώ ο ίδιος ο οργανισμός αναγκάζεται να αντιδράσει παράγοντας γύρω τους συνδετικό ιστό, ενισχύοντας έτσι το αποτέλεσμα.
Αλλη αντιμετώπιση της χαλάρωσης - γήρανσης του προσώπου είναι το Macs Lifting, τεχνική που στηρίζεται σε συγκεκριμένα ράμματα, τα οποία τοποθετούνται στο τριχωτό της κεφαλής στην περιοχή των κροτάφων και φτάνουν στις περιοχές χαλάρωσης του προσώπου κάτω από το δέρμα, ανασηκώνοντας τις υποκείμενες χαλαρές δομές, ενώ γίνεται και αφαίρεση δέρματος με τις δυνατόν μικρότερες τομές γύρω από το αυτί, αφήνοντας ελάχιστα σημάδια.
Οι παραπάνω τεχνικές απαιτούν μικρό χρόνο χειρουργείου και η αποτελεσματικότητά τους θα εκτιμηθεί από τον πλαστικό χειρουργό, ανάλογα με το πρόβλημα και σε σχέση με τις τυχόν παρενέργειες που μπορεί να υπάρξουν, όπως μπορεί να συμβεί σε κάθε επέμβαση μικρή ή μεγάλη.
Στο Full Face Lifting ο πλαστικός χειρουργός δεν περιορίζεται μόνο στο χαλαρό δέρμα αφαιρώντας ό,τι περισσεύει, αλλά επεμβαίνει και στους υποκείμενους χαλαρούς ιστούς, τους οποίους επαναφέρει στην αρχική ανατομική τους θέση.
Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζονται η επιτυχία της επέμβασης και η διατήρηση του καλού αποτελέσματος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Λίγα λόγια για την επέμβαση
Πριν από το χειρουργείο, είναι απαραίτητο το λούσιμο των μαλλιών με ειδικό αντισηπτικό σαπούνι. Στη συνέχεια τα μαλλιά χωρίζονται σε χωρίστρες στα σημεία όπου θα γίνουν οι τομές. Οι τομές του face lifting τοποθετούνται σε τέτοιες θέσεις που στο μεγαλύτερο μέρος τους δεν φαίνονται. Συγκεκριμένα, ξεκινούν από την κροταφική περιοχή μέσα στα μαλλιά, διασχίζουν την προωτιαία περιοχή κρυμμένες πίσω από τον τράγο του αυτιού και στη συνέχεια, ακολουθώντας διαδρομή οπισθοωτιαία στη βάση του αυτιού, καταλήγουν στο πλαϊνό μέρος του κεφαλιού μέσα στα μαλλιά. Ο τρόπος που σχεδιάζονται οι τομές βοηθά, ώστε αυτές ακόμα και με σηκωμένα τα μαλλιά να μη φαίνονται.

Ο προεγχειρητικός έλεγχος είναι απαραίτητος και περιλαμβάνει ακτινογραφία θώρακος, καρδιολογικές, αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις. Η επέμβαση διαρκεί συνήθως απ
Keywords
Τυχαία Θέματα