Reuters: Τι κρύβει το ράλι των ελληνικών ομολόγων

Μόλις πριν από οκτώ μήνες, το ελληνικό 10ετές ομόλογο εμφάνιζε απόδοση 31%. Τώρα, φλερτάρει με μονοψήφια επίπεδα, αφού σήμερα το πρωί η απόδοση κυμαινόταν στο 10,5%.
“Είναι μια αξιοσημείωτη κίνηση, όμως, θα ήταν πιο αξιοσημείωτη εάν η αγορά δεν ήταν τόσο στρεβλή”, αναφέρει η στήλη BreakingViews του Reuters.

Σύμφωνα με το άρθρο, η μείωση των ελληνικών αποδόσεων είναι αποτέλεσμα της δημοσιονομικής και εμπορικής κατάστασης της χώρας, που είναι λιγότερο αρνητική, ενώ ακόμα και οι ιδιωτικοποιήσεις, που έως τώρα ήταν το χειρότερο

κομμάτι του ελληνικού προγράμματος, επιταχύνουν.

Υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι η Ελλάδα δεν απέχει και πολύ από την Πορτογαλία, της οποίας το 10ετές εμφανίζει απόδοση 5,8%, σημειώνει το Reuters. Και κάνει αναφορά στην άνοδο του ΧΑ, στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 17 ετών.

“Φυσικά, απόδοση 10% δεν αποτελεί και καμία ψήφο εμπιστοσύνης. Υπάρχουν πολλοί λόγοι ανησυχίας. Το ΑΕΠ εξακολουθεί να συρρικνώνεται, το ποσοστό της ανεργίας είναι επώδυνα υψηλό (57% για τους νέους) και το χρέος φαίνεται ακόμα μη βιώσιμο”, σημειώνει το Reuters.

Διαβάστε περισσότερα στο: www.newmoney.gr

The post Reuters: Τι κρύβει το ράλι των ελληνικών ομολόγων appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα