Wall Street Journal: "H λιτότητα δεν αρκεί" για την Ελλάδα

«Διαχωρίστηκαν οι υγιείς από τις άρρωστες (οικονομίες). Και τώρα τι θα γίνει;», διερωτάται σε άρθρο δημοσιογράφος της Wall Street Journal σε άρθρο με τίτλο «Η λιτότητα δεν αρκεί». Στο άρθρο αναφέρεται ότι η...
λιτότητα από μόνη της δεν είναι θεραπεία για τις υπερχρεωμένες χώρες της ευρωζώνης, που έχουν ενταχθεί στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.

Πως θα μπορέσουν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας να επανέλθουν στην επιθυμητή κατάσταση, πείθοντας τους επενδυτές να τους δανείσουν χρήματα
με βιώσιμο επιτόκιο, έτσι ώστε να μην εξαρτώνται πλέον από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου;, συνεχίζει το δημοσίευμα που ούτε λίγο ούτε πολύ υποστηρίζει πώς ό, τι έχει γίνει μέχρι σήμερα δεν έχει αποτέλεσμα. Σύμφωνα με τους Ευρωπαίους, οι περικοπές δαπανών είναι το κλειδί της υπόθεσης.

Ακόμη και αν το δημοσιονομικό έλλειμμα μειωθεί, συνεχίζει να είναι έλλειμμα και προστίθεται στο κρατικό χρέος, αναφέρει ακόμα τονίζοντας ότι η ικανότητα εξυπηρέτησης και αποπληρωμής του χρέους εξαρτάται από το μέγεθος της οικονομίας, καθώς όσο μεγαλύτερο είναι το ΑΕΠ, τόσο αυξάνονται τα έσοδα από τους φόρους, τα οποία στη συνέχεια καταλήγουν στους πιστωτές.

Συμπέρασμα; Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για το δημόσιο χρέος και το ΑΕΠ τουλάχιστον μία από τις τρεις χώρες θα πάρει σε αναδιάρθρωση.
Star.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα