Άγρια κόντρα στην Βουλή

Σε κλίμα έντασης, άρχισε λίγο μετά τις 14:00 η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της νέας δανειακής σύμβασης. Η διαδικασία ξεκίνησε με την ορκομωσία των τεσσάρων νέων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Έτσι, οι κ.κ. Χρήστος Γκόγκας, Μαρία Κλαυδιανού και Αννα Βαγενά καταλαμβάνουν....

τις αντίστοιχες έδρες των συναδέλφων τους που παραιτήθηκαν από το βουλευτικό τους αξίωμα, Παύλου Στασινού
(Άρτας), Δημήτρη Βαρβαρίγου (Ζακύνθου) και Πέμυς Ζούνη (Α΄Αθήνας).

Την έδρα του βουλευτή Τρικάλων της ΝΔ Ν. Λέγκα καταλαμβάνει ο Θόδωρος Σκρέκας.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης και του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησαν ονομαστική ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση, επικρίνοντας την κυβέρνηση που το έφερε στη Βουλή με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος. Οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων έκαναν λόγο για απαράδεκτο κοινοβουλευτικό αυταρχισμό και για παραβίαση κάθε ίχνους συνταγματικής τάξης.

Επιπλέον η Σοφία Σακοράφα η οποία τόνισε ότι η παρούσα Βουλή δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να πάρει τόσο σημαντικές αποφάσεις και κάλεσε τον κ. Πετσάλνικο να «πράξει τα δέοντα». «Εκλογές εδώ και τώρα, κ. πρόεδρε», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο Πάνος Καμένος επέκρινε το ό, τι από τους ανεξάρτητους θα μιλήσουν μόνο δύο βουλευτές με κλήρωση, ενώ αναφέρθηκε και στον μεγάλο αριθμό των διαφωνούντων εντός των κοινοβουλευτικών ομάδων των δύο μεγάλων κομμάτων.

Παράπονα και αιχμές για τη διαδικασία εξέφρασε και ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κουρουμπλής, ο οποίος τόνισε ότι δεν μπορούν οι βουλευτές να προετοιμαστούν κάτω από το κλίμα της απειλής και της τρομοκρατίας και ζήτησε να ψηφίσει έστω και σήμερα η Βουλή επί της διαδικασίας.

Τα πράγματα ξεκαθάρισε προς στιγμήν η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σε παρέμβασή της τόνισε ότι οι ανεξάρτητοι εξουσιοδότησαν τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος έκανε περισσότερα από όσα μπορούσε, για να εκπροσωπηθούν έστω και με κλήρωση με δύο ομιλητές οι ανεξάρτητοι.

Τα αίματα όμως άναψαν για τα καλά πήρε το λόγο ο Ευ. Βενιζέλος για να εξηγήσει το κατεπείγον ξέσπασε νέα ένταση, αυτή τη φορά με τα έδρανα της Αριστεράς και ιδιαίτερα του ΚΚΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα