Άλλες πέντε ιερόδουλες βρέθηκαν θετικές στον ιό HIV

Αυξάνεται η λίστα με τις οροθετικές... ιερόδουλες, καθώς εντοπίστηκαν θετικές στον ιό HIV άλλες πέντε, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 17. Την ίδια ώρα τις 2.000 φτάνουν τα τηλεφωνήματα πολιτών στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Στο μεταξύ, απάντηση μέσω Facebook έδωσε ο...
υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ.Χρυσοχοΐδης, σε όσους επικρίνουν την απόφαση των Αρχών να δώσουν στη δημοσιότητα
τα ονόματα και τις φωτογραφίες των εκδιδόμενων γυναικών που βρέθηκαν οροθετικές.

Χαρακτηρίζει τις αντιδράσεις υπερβολικές και λέει ότι η δημοσίευση είναι νομιμότατη -«κι ας κόπτονται οι Φαρισαίοι»-, καθώς η προστασίας της δημόσιας υγείας είναι υπέρτερο αγαθό του δικαιώματος στην προσωπικότητα.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διακαναλική του συνέντευξη, λέγοντας ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων είναι σεβαστά. Πρόσθεσε ότι οι φωτογραφίες δίνονται στη δημοσιότητα όταν διακυβεύεται υπέρτερο αγαθό, όπως, εν προκειμένω, η δημόσια υγεία.

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων αναφερόμενη στο θέμα της δημοσιοποίησης των στοιχείων των εκδιδομένων γυναικών τονίζει ότι με αυτό τον τρόπο στιγματίζονται και θυματοποιούνται εκ νέου. «Αντί της ανάδειξης της ευθύνης του "πελάτη" απέναντι στον περίγυρό του και γενικότερα στο σύνολο, η ευθύνη εστιάζεται μόνο στις ίδιες τις γυναίκες που εξαναγκάζονται σε εκπόρνευση, δηλαδή στα ίδια τα θύματα της σωματεμπορίας» αναφέρει.

Επίσης, τονίζει την ανάγκη αναθεώρησης του νομικού πλαισίου που διέπει την πορνεία και την εμπορία ανθρώπων και σημειώνει ότι «είναι καιρός και στην Ελλάδα να τεθεί το θέμα της ποινικοποίησης και των ευθυνών του
Keywords
Τυχαία Θέματα