Ανοιχτό το θέμα της επίταξης για τους ναυτεργάτες

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Ιδιαιτέρως κρίσιμη η συνάντηση που θα έχει ο υπουργός εμπορικής ναυτιλίας με τους ναυτεργάτες. «Δεν θα αφήσουμε τον κόσμο στα νησιά να πεινάσει» τονίζουν στο Real.gr συνεργάτες του υπουργού

Επισήμως ο Κ. Μουσουρούλης και απαντώντας για το αν η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επίταξη των ναυτεργατών απαντά «ο διάλογος συνεχίζεται». Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr η κυβέρνηση

δεν αποκλείει ακόμα και την επιστράτευση των εργαζομένων σε περίπτωση που δεν βρεθεί η χρυσή τομή και δεν επιστρέψουν στην εργασίας τους.

Συνεργάτες του υπουργού σημείωναν στο Real.gr πως «τουλάχιστον 70 νησιά εξαρτώνται αποκλειστικά από την ακτοπλοΐα. Δεν θα αφήσουμε τον κόσμο να πεινάσει» σημείωναν χαρακτηριστικά.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως μπορεί να εξευρεθεί λύση αν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων «δεν οχυρώνονται πίσω από τις δικές τους ρητορικές τους». Ο κ. Μουσουρούλης βρίσκεται συνεχώς σε ανοιχτή γραμμή με τους συνδικαλιστές της ΠΝΟ. «Θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση, τα περιθώρια είναι περιορισμένα, δεδομένης της οικονομικής κατάστασης, δήλωσε το μεσημέρι ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης σχολιάζοντας τη νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση που εξήγγειλε η ΠΝΟ».

Από την πλευρά του οι ναυτεργάτες που κρατούν τα πλοία δεμένα στα λιμάνια για για 5η μέρα αποφάσισαν σήμερα και νέα 48ωρη απεργία.

Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ

The post Ανοιχτό το θέμα της επίταξης για τους ναυτεργάτες appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα