Ανυποχώρητη η Τρόικα στο θέμα της μείωσης κατώτατου μισθού!

Η τρόικα ζητεί μέτρα ύψους 4,4 δισ. ευρώ, με στόχο να κλείσουν οι «τρύπες» των ετών 2011-12 και αποτελούν προϋπόθεση για τη νέα δανειακή σύμβαση. Ο επικεφαλής της τρόικας στο ΔΝΤ, Π. Τόμσεν, σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή», έδωσε το περίγραμμα των μέτρων που αξιώνουν
οι...
δανειστές. Συγκεκριμένα, εμφανίζονται ανυποχώρητοι στο θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού, ενώ είναι πιο διαλλακτικοί αναφορικά με τον 13ο/14ο μισθό. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Βήματος», η τρόικα προτάσσει τις αλλαγές των εργασιακών σχέσεων και την κατάργηση της μονιμότητας στο δημόσιο. Απαιτεί, επίσης, την κατάργηση 150.000 μόνιμων θέσεων στο δημόσιο ως το 2015 και την απόλυση ισάριθμων υπαλλήλων.

Τι άλλο ζητούν; Υιοθέτηση αυστηρού μνημονίου για τους ΟΤΑ και τους φορείς της γενικής κυβέρνησης, μερική ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων και την ανάληψη άμεσης δράσης για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Την ίδια ώρα, δραστικές αλλαγές στη φορολογία προτείνει το ΔΝΤ με έκθεσή του που έχει υποβάλει στην κυβέρνηση. Περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, προτάσεις για αλλαγές στο ΦΠΑ με την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή 19% ή 21%, αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης και περικοπές σε φοροαπαλλαγές, όπως στις εκπτώσεις τόκων των στεγαστικών δανείων.
prionokordela
Keywords
Τυχαία Θέματα