Μπαλοτέλι, Ο κύριος «100% ευστοχία»

Η εκτέλεση πέναλτι απαιτεί καλή ψυχολογία, ψυχραιμία, καθαρό μυαλό, αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις ικανότητες του παίκτη. Για αυτό το λόγο δεν είναι λίγοι οι «μεγάλοι» ποδοσφαιριστές που έχουν αστοχήσει σε κρίσιμα πέναλτι. Ανάμεσα σε αυτούς, πάντως, δεν είναι ο Μάριο Μπαλοτέλι, οποίος στη μέχρι τώρα καριέρα του αποδεικνύεται απόλυτα εύστοχος από τα 11 βήματα.

Ήταν η περίοδος 2008-2009 όταν ο Μπαλοτέλι κλήθηκε να εκτελέσει το πρώτο πέναλτι της επαγγελματικής καριέρας του. Ο αγώνας ήταν ανάμεσα στην Ίντερ και τη Ρόμα και προπονητής του Μάριο ήταν ο Ζοσέ

Μουρίνιο.

Για να εκτελέσει το επόμενο πέναλτι, ο Μπαλοτέλι χρειάστηκε να περιμένει καιρό, αφού αυτό συνέβη όταν είχε μεταγραφεί στη Μάντσεστερ Σίτι. Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι είχε εμπιστοσύνη στον συμπατριώτη του και του έδωσε την ευκαιρία να εκτελέσει εύστοχα άλλα 8 πέναλτι, στα δυόμιση χρόνια που έμεινε στην Αγγλία ο νεαρός παίκτης.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Μπαλοτέλι σκόραρε από τα 11 βήματα με τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας, στο παιχνίδι με την Αγγλία στους προημιτελικούς του Euro, πετυχαίνοντας το 10ο συνεχόμενο εύστοχο χτύπημα.

Το ντεμπούτο του με την Ουντινέζε ήταν ιδανικό, αφού κατάφερε να σκοράρει στο 25ο λεπτό, ενώ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι που καταλόγισε ο διαιτητής λίγο πριν τη λήξη. Στη μνήμη όλων θα μείνει η εικόνα του Μπαλοτέλι, να κάνει κολπάκια με τη μπάλα πάνω από την άσπρη βούλα, την ώρα που οι παίκτες του Γκουιντολίν διαμαρτύρονταν στον Πάολο Βαλέρι. Αν και πέρασε αρκετή ώρα μέχρι την εκτέλεση, το νέο απόκτημα της Μίλαν δεν πτοήθηκε, παρέμεινε ψύχραιμος και ήταν για ακόμα μία φορά εύστοχος, σημειώνοντας το 11ο πέναλτι της καριέρας του.

Ο πρώην συμπαίκτης του Μπαλοτέλι, Τζο Χαρτ, εξηγεί τους λόγους της απόλυτης ευστοχίας του Μάριο. «Είναι πολύπλοκο να αποκρούσεις πέναλτι του Μπαλοτέλι. Εκτός του ότι μπορεί να στείλει τη μπάλα ακριβώς εκεί που θέλει, έχει ένα… αηδιαστικό ταλέντο στις εκτελέσεις πέναλτι», είπε γελώντας ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι.

Πηγή: sport-fm.gr

Betsonic.com – Ξεπεράσαμε την κρίση

The post Μπαλοτέλι, Ο κύριος «100% ευστοχία» appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα