Μπλόκο από το Twitter σε νεοναζιστές

Την πρόσβαση στο λογαριασμό νεοναζιστικής οργάνωσης απαγόρευσε το Twitter στη Γερμανία ύστερα από αίτημα των γερμανικών αρχών...
Όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, είναι η πρώτη φορά που το Twitter μπλοκάρει περιεχόμενο σε συγκεκριμένη χώρα αλλά δεν προχωρά σε μπλοκάρισμα του λογαριασμού παγκοσμίως.

Ο λόγος για τον λογαριασμό Besseres Hannover ο οποίος δεν θα φαίνεται στη Γερμανία
όμως θα εξακολουθεί να φαίνεται σε άλλες χώρες.

Όποιος χρήστης από τη Γερμανία προσπαθήσει να τον επισκεφτεί, τότε θα δει το μήνυμα ότι ο λογαριασμός έχει απαγορευτεί από τη Γερμανία.

Η γερμανική αστυνομία χαρακτηρίζει "εγκληματική" την εν λόγω οργάνωση, υποβάλλοντας στη συνέχεια αίτημα στο Twitter, προκειμένου να της "κλείσει" το λογαριασμό.

Τα μέλη της ομάδας κατηγορούνται για την υποκίνηση φυλετικού μίσους και τη δημιουργία εγκληματικής οργάνωσης. Κατηγορείται για την απειλή κατά μεταναστών και τη διανομή φυλλαδίων ρατσιστικού περιεχομένου σε σχολεία στην Κάτω Σαξονία.

Στις 25 Σεπτεμβρίου η Γερμανική κυβέρνηση έστειλε επιστολή στο Twitter με την οποία ζητάει να διαγραφεί ο λογαριασμός στο Twitter μιας ναζιστικής οργάνωσης που είναι παράνομη στη χώρα.

Η Γερμανία διέταξε τη διαγραφή όλων των λογαριασμών της οργάνωσης από τα κοινωνικά δίκτυα.

news 247
Keywords
Τυχαία Θέματα