Χ. Σταϊκούρας: Προσπάθεια να μπουν στην αγορά 3 δισ. μέχρι τέλη Απριλίου

(Upd) Την προσπάθεια να τονώσει την αγορά επιταχύνει το οικονομικό επιτελείο, καθώς έχει απελευεθερώσει ήδη 3 δισ. ευρώ, για να μπορέσουν από τα διάφορα υπουργεία να μπουν στην πραγματική οικονομία. Πρέπει όμως και οι αντίστοιχοι μηχανισμοί να λειτουργήσουν, γιατί με τις εξελίξεις στην Κύπρο, οι αποκλίσεις στα έσοδα μπορεί να είναι τέτοιες που να οδηγήσουν σε μεγαλύτερες πιέσεις από την Τρόικα, όσον αφορά τη λήψη νέων αποφάσεων.

Από την άλλη πλευρά και, ενώ αναμένεται το θέμα των απολύσεων να τεθεί επί τάπητος, ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόισιας Διοίκησης, Α. Μανιτάκης, απουσίαζε χθες από τη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου.

Κατά τη χθεσινή μαραθώνια σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για την επιδεινούμενη ύφεση εξέφρασε και την απαίτησή του να επιταχυνθεί η πληρωμή των χρεών του Δημοσίου στις επιχειρήσεις για “να πέσει χρήμα” στην αγορά.

«Εμείς δίνουμε το χρήμα αλλά πρέπει να πάει στην αγορά» τόνισε ανώτατη κυβερνητική πηγή μετά τη σύσκεψη, από την οποία δεν έλειψαν η ένταση και ο εκνευρισμός, που εκφράστηκε με πιέσεις του πρωθυπουργού για επιτάχυνση των πληρωμών στις χειμαζόμενες επιχειρήσεις.

Από πλευράς του ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης τόνισε πως έδωσε «πράσινο φως» για να εισπράξουν άμεσα επιστροφές φόρου εισοδήματος και ΦΠΑ συνολικού ύψους 3,2 δισ. ευρώ περίπου 330.000 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με εγκύκλιο την οποία υπέγραψε, περίπου 255.000 φυσικά πρόσωπα θα εισπράξουν εντός των προσεχών ημερών επιστροφές φόρων εισοδήματος ύψους 94,3 εκατ. ευρώ, ενώ 78.000 επιχειρήσεις θα πάρουν πίσω φόρους εισοδήματος ύψους 1,33 δισ. ευρώ, εντός των επομένων τριών μηνών. Επιπλέον, σε 3-4 μήνες αναμένεται να πληρωθούν και επιστροφές ΦΠΑ 1,7 δισ. ευρώ σε 11.700 επιχειρήσεις.

Διαβάστε περισσότερα: newmoney.gr

The post Χ. Σταϊκούρας: Προσπάθεια να μπουν στην αγορά 3 δισ. μέχρι τέλη Απριλίου appeared first on Enimerwsi.gr: Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα