Χρειάζεσαι νέο νεφρό; Ζήτα ένα στο Facebook!

Άνθρωποι σε ανάγκη που κάποτε ζητούσαν όργανα για μεταμόσχευση , στόμα με στόμα από γνωστούς ή απευθύνονταν σε διάφορες σχετικές οργανώσεις και στην εκκλησία, σήμερα απευθύνονται στα ...
κοινωνικά δίκτυα.

Πιο συγκεκριμένα πολλά τέτοια περιστατικά έχουν σημειωθεί τελευταία στο Facebook. Το πιο πρόσφατο ήρθε από το Seattle, από τον Damon Brown, που όσο πάει και αποδυναμώνεται καθώς περιμένει καιρό τώρα στη λίστα για ένα νεφρό.

"Είμαι δυνατός και αντέχω, αλλά πρέπει να πω ότι ήταν μια δύσκολη χρονιά
για μένα", είπε χαρακτηριστικά.

Έτσι άρχισε μια σελίδα στο Facebook, με το όνομα "Damon Kidney", οποία μάζεψε γρήγορα πάνω από 1,400 φίλους. Ένας από αυτούς, ο οποίος τυγχάνει να είναι και φίλος της οικογένειας, μπήκε μπροστά.

"Η φίλη μας μου είπε ότι δε το κάνει για μένα, αλλά για τα παιδιά μου, γιατί αξίζουν να έχουν κοντά τον πατέρα τους", είπε ο Brown. Η ίδια είπε, "Αυτή τη στιγμή αυτό είναι το σωστό και πρέπει να το κάνω. Δεν ανησυχώ."

Πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι οι ιδιωτικές δωρεές οργάνων δεν είναι παράνομες στις ΗΠΑ, ούτε ότι 6,277 από τις 16,800 μεταμοσχεύσεις που έγιναν το 2010 ήρθαν από ιδιωτικούς δωρητές.
Keywords
Τυχαία Θέματα