Χρυσόστομος Κύπρου: Η εκκλησία θα αγοράσει ομόλογα για να σώσει την χώρα [βίντεο]

Υπέρ της εξόδου της Κύπρου από την Ευρωζώνη τάχθηκε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, ο οποίος κατηγόρησε τους Ευρωπαίους εταίρους ότι θέλησαν «να εξουθενώσουν έναν ανίσχυρο λαό», ενώ δεσμεύτηκε παράλληλα ότι εάν εκδοθούν ομόλογα με βάση τον φυσικό πλούτο της Κύπρου η εκκλησία θα τα στηρίξει.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατία αναμένεται

να έχει ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, στον οποίο θα προτείνει την έκδοση ομολόγου με βάση τον φυσικό πλούτο της Κύπρου, όπως δήλωσε ο ίδιος στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ANT1. Ο κ. Χρυσόστομος, τόνισε ότι εάν εκδοθούν ομόλογα της κυβέρνησης με βάση το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, τότε «θα πάρουν ομόλογα και οι 600 ενορίες, η Μητρόπολη, η Αρχιεπισκοπή και τα μοναστήρια, προκειμένου να αγοραστούν ομόλογα και να σταθούμε η Κύπρος στα πόδια της και να μην ανακατευτεί η Τρόικα».

Παράλληλα, ο αρχιεπίσκοπος τάχθηκε υπέρ του ενδεχόμενου επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, δηλώνοντας πως «με τέτοια μυαλά που διαθέτει η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει. Πρέπει να προετοιμαστούμε για ομαλή έξοδο μας από την Ευρωζώνη, να μελετήσουμε το σχέδιο και να είμαστε έτοιμοι», προσθέτοντας ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι θέλουν να τιμωρήσουν την Κύπρο, ενώ κάλεσε τις ελληνικές κυβερνήσεις «να τολμήσουν να τρυπήσουν στο Αιγαίο και να μην φοβηθούν τους Τούρκους».

The post Χρυσόστομος Κύπρου: Η εκκλησία θα αγοράσει ομόλογα για να σώσει την χώρα [βίντεο] appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα