Δ. Παπαδημούλης: Η κυβέρνηση υλοποιεί έναν νόμο χουντικής πατέντας

Στην απόφαση της κυβέρνησης για επιστράτευση των ναυτεργατών αναφέρθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Είναι τραγικό ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρωζώνη που χρησιμοποιεί και έχει στο

νομικό της οπλοστάσιο αυτή της χουντικής πατέντας νομοθεσία. Ακόμη και αυτή η νομοθεσία παραβιάζεται, γιατί προβλέπει περιορισμούς στην καταφυγή σε αυτό το μέσο. Πολιτική επιστράτευση μπορεί να κάνει μια κυβέρνηση, σύμφωνα με τον χουντικό νόμο, σε περίπτωση πολέμου, θεομηνίας ή κινδύνου εθνικού για τη δημόσια υγεία», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης.

«Έχουμε μια κυβέρνηση, την κυβέρνηση Σαμαρά που με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και πλατωνικές διαμαρτυρίες ή σιωπή της ΔΗΜΑΡ -για την τελευταία περίπτωση των ναυτεργατών- υλοποιεί έναν νόμο χουντικής πατέντας και οδηγεί σε έναν κατήφορο αυταρχικό. Ας μας πουν οι κυβερνώντες μια κινητοποίηση, μια απεργία που την θεωρούν δίκαιη ή εύλογη», πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ

The post Δ. Παπαδημούλης: Η κυβέρνηση υλοποιεί έναν νόμο χουντικής πατέντας appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα