Δ. Ρέππας: Να αναθεωρηθεί η κυβερνητική συμφωνία

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Ως «ορθή πολιτική εκείνη την περίοδο», όχι όμως και «πρότυπο πολιτικής για ένα σοσιαλιστικό κόμμα, χαρακτήρισε την πολιτική της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο Δημήτρης Ρέππας, μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Κατήγγειλε πάντως ως ανεύθυνη τη στάση όσων δυνάμεων μιλούσαν για καταγγελία της συμφωνίας και κήρυξη στάσης πληρωμών.

Αναφερόμενος στο αν το ΠΑΣΟΚ

θα συνεχίσει να είναι στην κυβέρνηση, υποστήριξε ότι δεν είναι αυτό το κεντρικό δίλημμα, αλλά ποια πολιτική θα έχει αυτή η κυβέρνηση.

«Ο πρόεδρος να αναλάβει πρωτοβουλία για αναθεώρηση του προγράμματος», είπε, θεωρώντας ότι αυτό προέχει και όχι η αναθεώρηση της συμφωνίας μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Ζήτησε λοιπόν :

– ρήτρα ύφεσης και ανεργίας
– επαναδιαπραγμάτευση του χρόνου προσαρμογής
– νέο κούρεμα
– πλήρη αποκλεισμό του ενδεχόμενου νέων περικοπών σε μισθούς και συντάξεις και νέων μέτρων

«Είχαμε μία κυβέρνηση που έπρεπε να στηρίξουμε, αλλά τα καλά λόγια που περισσεύουν τώρα για την κυβέρνηση Σαμαρά, ας τα έλεγε κάποιος και για τη δική μας κυβέρνηση», είπε με νόημα, ζητώντας να «κρατήσουμε μία απόσταση από αυτή την πολιτική και από αυτή την κυβέρνηση», υποστηρίζοντας πως αυτό, θα κάνει καλό και στην χώρα.

«Βεβαίως μπορούμε να δώσουμε ψήφο ανοχής και δεν μπορεί να εκβιάσει με εκλογές ο κ. Σαμαράς, μπορούμε να πάμε σε κυβέρνηση προσωπικοτήτων», είπε, προσδιορίζοντας παράλληλα ως Κεντροαριστερά το ΠΑΣΟΚ και τους συμμάχους του.

Κάλεσε μάλιστα τους πρώην συντρόφους του να μην κάνουν ο καθένας από μία κίνηση, προσπαθώντας να μειώσουν το ΠΑΣΟΚ και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μιλώντας επί ίσοις όροις μαζί του και λέγοντας πράγματα που μπορούν να πουν μέσα από το ΠΑΣΟΚ.

The post Δ. Ρέππας: Να αναθεωρηθεί η κυβερνητική συμφωνία appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα