Δεμένα για δεύτερη ημέρα τα πλοία στα λιμάνια

Για δεύτερη ημέρα τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια, λόγω της 48ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Μάλιστα, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου σήμερα, προκειμένου να καθορίσει τη στάση της.

Οι ναυτεργάτες εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, έως ότου δικαιωθούν, με αφορμή το νέο πολυνομοσχέδιο

του υπουργείου Ναυτιλίας, «Ανασυγκρότηση και άλλες διατάξεις».

Ο συνδικαλιστικός φορέας των ναυτικών ζητεί επίσης την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και την παρέμβαση του υπουργείου, προκειμένου να καταβληθούν δεδουλευμένα που οφείλονται από ακτοπλοϊκές εταιρείες σε Έλληνες ναυτικούς.

Ναυτικοί όλων των ειδικοτήτων, από τα 14 ναυτεργατικά σωματεία, πραγματοποίησαν την Πέμπτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο λιμάνι του Πειραιά.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς, ζήτησε την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, προειδοποιώντας ότι με αυτό θα αυξηθεί επιπλέον η ανεργία στους Έλληνες ναυτικούς και ότι τα ασφαλιστικά τους ταμεία θα οδηγηθούν σε κατάρρευση.

The post Δεμένα για δεύτερη ημέρα τα πλοία στα λιμάνια appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα