Δηλώσεις Σαμαρά-Μέρκελ μετά την συνάντησή τους

Μετά το τέλος της συνάντησης με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε:

«Κυριάρχησε ειλικρίνεια...
αμοιβαία κατανόηση, αλληλεγγύη, πνεύμα συνεργασίας και η αίσθηση ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε και το ελληνικό πρόβλημα και τα ευρωπαϊκά προβλήματα. Είχα την ευκαιρία να πω οτι η Ελλάδα
θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της. Προϋπόθεση να βγει από την ύφεση. Και αυτό προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ και θα εφαρμόσει τις διαρθρωτικές αλλαγές και τη δημοσιονομική προσαρμογή που είναι δική μας προτεραιότητα. Τόνισα ότι ο ελληνικός λαός ματώνει αλλά είναι αποφασισμένος να παραμείνει στο ευρώ και να κερδίσει το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας. Η Ελλάδα ζητάει ευκαιρία να σηκωθεί στα πόδια της το ταχύτερο. Η κ. Μέρκελ έδειξε κατανόηση και σεβασμό και τόνισε ότι οι θυσίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες.

Ήδη αναγνωρίζεται από όλους ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα και η εικόνα της έχει αλλάξει. Επίσης η αξιοπιστία μας έχει αυξηθεί εντυπωσιακά και η καγκελάριος το αναγνωρίζει και η επίσκεψή της στην Αθήνα το αποδεικνύει έμπρακτα. Αποφασίσαμε στενότερη συνεργασία όπως υγεία και τοπική αυτοδιοίκηση. Και εδώ η Ελλάδα έχει να ωφεληθεί άμεσα. Η Καγκελάριος είπε ότι θα βοηθήσει την Ελλάδα και να πάρουν τέλος σύντομα οι δοκιμασίες του λαού.

Η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση της και θα καταγραφεί ως επιτυχία της Ευρώπης και έτσι όσοι πόνταραν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει θα χάσουν το στοίχημα. Νέα σελίδα ανοίξαμε στη σχέση Ελλάδας και Γερμανίας αλλά και για την ευρωπαϊκή μας πορεία.»

Η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε:

«Η περίοδος είναι δύσκολη ιδιαίτερα για τους ανθρώπους. Πρέπει να πω ότι έχει ολοκληρωθεί ένα μεγάλο κομμάτι του δρόμου. Έχουν γίνει πάρα πολλά βήματα προόδου. Η πορεία είναι δύσκολη αλλά αξίζει η Ελλάδα να την ολοκληρώσει. Σήμερα συζητήσαμε τα επόμενα βήματα. Υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να γίνουν. Μπορούμε να δώσουμε ώθηση στα διμερή μας θέματα. Η Γερμανία θέλει να είναι καλός εταίρος και πρακτικός φίλος της Ελλάδας. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπάρξει πρόοδος»
Keywords
Τυχαία Θέματα