Δίωξη σε Νικοπολίδη, Αντωνιάδη και Σημαιοφορίδη

Ποινική δίωξη σε τρεις πρώην προέδρους του ΠΣΑΠ, τους Αντώνη Νικοπολίδη, Αντώνη Αντωνιάδη και Λάκη Σημαιοφορίδη άσκησε η Εισαγγελία Εφετών με αφορμή την προσφυγή του πρώην ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα, Βασίλη Μπλέτσα και την εμπλοκή των παραπάνω στην υπόθεση, όντες στο συγκεκριμένο πόστο.
Συγκεκριμένα, την περίοδο.....
που ο Άρης
μπήκε στο άρθρο 44 και ο ΠΑΣ Γιάννινα σε καθεστώς οικονομικής εκκαθάρισης, υπήρξαν αρκετοί ποδοσφαιριστές που προσέφυγαν σε διάφορες επιτροπές προκειμένου να διεκδικήσουν τα χρήματα που τους οφείλονταν.
Οι παίκτες δικαιώθηκαν και η τότε κυβέρνηση της ΝΔ, επί υφυπουργείας του Γ. Ορφανού, αποφάσισε ότι θα έπρεπε να καταβληθούν τα χρήματά τους στους παίκτες από τον κρατικό προϋπολογισμό μέσω του ΟΠΑΠ. Η διαδικασία είχε ως εξής. Τα χρήματα θα καταβάλλονταν προς τον ΠΣΑΠ και από εκεί στους ποδοσφαιριστές.
Ο Μπλέτσας διεκδικούσε το ποσό των 101.523 ευρώ έχοντας μάλιστα καταθέσει τις σχετικές βεβαιώσεις που είχε λάβει από την επιτροπή της ΕΠΟ. Ωστόσο, ο ΠΣΑΠ δεν είχε τον συγκεκριμένο παίκτη στην σχετική λίστα και έτσι δεν του κατέβαλε ποτέ το ποσό που διεκδικούσε. Ο Μπλέτσας προσέφυγε στα δικαστήρια και δικαιώθηκε και κατ’ επέκταση η Εισαγγελία Εφετών αποφάσισε να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των Νικοπολίδη, Αντωνιάδη και Σημαιφορίδη.
Αναλυτικά Στο διατακτικό της διάταξης υπ’ αριθμ. 740/11 της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών αναφέρονται τα εξής:
“Παραγγέλλουμε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Αντώνη Αντωνιάδη για την πράξη της πλαστής βεβαίωσης παρ’ υπαιτίου σκοπούντος να βλάψει παράνομα άλλον. Η συνολική βλάβη υπερβαίνει τις 73.000 ευρώ”.
Για Νικοπολίδη και Σημαιοφορίδη ασκείται ποινική δίωξη για την πράξη παράβασης καθήκοντος”.
Keywords
Τυχαία Θέματα