Έχουν ρημάξει οι ληστές τα ΕΛΤΑ ! ! !

Στο αστρονομικό ποσό των 1.556.816,73 € έφτασαν τα χρήματα που έκλεψαν οι ληστές από τα ΕΛΤΑ τη περασμένη χρονιά (2010).Τα Ταχυδρομικά γραφεία, οι μονάδες διανομείς, οι Ταχυδρόμοι και οι χρηματαποστολές του ΕΛΤΑ έχουν γίνει τελευταία ο εύκολος στόχος των κακοποιών, ύστερα και από
την θωράκιση των τραπεζικών καταστημάτων.
Οι ληστείες στα ΕΛΤΑ
είναι ζήτημα για το οποίο έχουμε γράψει πολλές φορές, αλλά απ' ότι φαίνεται δεν αντιμετωπίζεται με τη δέουσα σοβαρότητα από τους εκάστοτε διοικούντες στο οργανισμό.
Μπορεί να υπάρχουν αντικειμενικά προβλήματα, ειδικά στη διανομή, όμως αυτό δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για την υφιστάμενη κατάσταση.
Γιατί το θέμα δεν είναι μόνο τα κλεμμένα χρήματα που χάνει ο οργανισμός. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο γεγονός της έκθεσης των Συναδέλφων σε μεγάλο κίνδυνο απέναντι σε οπλισμένους και αποφασισμένους ακόμη και να σκοτώσουν ληστές. Άλλωστε απ' ότι γνωρίζετε και νεκρό Συνάδελφο είχαμε και δεκάδες σοβαρούς τραυματισμούς.
Επιτέλους οι αρμόδιοι θα πρέπει να σταματήσουν να επικαλούνται το μεγάλο κόστος της θωράκισης του ΕΛΤΑ και να δώσουν λύση στο πρόβλημα.
Αν τα κλεμμένα χρήματα των δύο - τριών τελευταίων ετών επενδύονταν σε μέτρα ασφάλειας, σήμερα το πρόβλημα θα είχε περιοριστεί πάρα πολύ.
Οι ευθύνες είναι τεράστιες και σίγουρα θα καταλογιστούν.
 pak-elta
πηγή
Keywords
Τυχαία Θέματα