Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Σάμο

Χρειάστηκε μόλις μιάμιση ώρα για να εκτυλιχθούν σκηνές μεγάλης καταστροφής στο Ηραίον της Σάμου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα i-samos.gr, χθες το απόγευμα η βροχή που έπεφτε από το πρωί άρχισε να γίνεται πολύ έντονη και με μεγάλη διάρκεια. Με αποτέλεσμα ένας τεράστιος χείμαρρος να παρασύρει ότι έβρισκε μπροστά του.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ξαφνικά από τον οικισμό Παγώνδα που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα βορειότερα από το Ηραίον άρχισαν να ξεκολλούν ολόκληροι βράχοι από το βουνό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ρέμα που καταλήγει στον παραθαλάσσιο οικισμό να φέρει μαζί

του εκατοντάδες τόνους “φερτά” υλικά συμπαρασύροντας, δέντρα, μαντρότοιχους, αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, οικοσκευές και κάθε είδους άλλα υλικά!

Με αρκετή καθυστέρηση όπως καταγγέλλουν κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχής 12 αυτοκίνητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 50 περίπου πυροσβέστες, έφτασαν στον οικισμό, ενώ και συνεργεία του Δήμου Σάμου αλλά και δύναμη της Αστυνoμικής Διεύθυνσης Σάμου προσπάθησαν με κάθε τρόπο να συνδράμουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

Σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό υπολογίζεται πως πλημμύρισαν 80 με 100 σπίτια, ξενοδοχεία και καταστήματα και έγινε άντληση υδάτων σε 50 περίπου από αυτά, ενώ στα υπόλοιπα δεν υπήρξε αυτή η δυνατότητα, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες δεν βρίσκονται στη Σάμο.

Επίσης 2 επιβατικά αυτοκίνητα βρέθηκαν στη θάλασσα, μαζί με μια μηχανή μεγάλου κυβισμού, αλλά και ένα κοντέινερ. Υπολογίζεται επίσης πως περίπου 30 αυτοκίνητα έχουν πάθει σημαντικές φθορές, καθώς παρασύρθηκαν από τους χειμάρους καταλήγοντας άλλα σε τοίχους, ενώ πολλά έπεσαν πάνω σε άλλα παρκαρισμένα. Καταστροφές επίσης έχουν υποστεί πολλές βάρκες και καΐκια επαγγελματιών ψαράδων.

Τη Δευτέρα θα συσταθούν επιτροπές και κλιμάκια, όπου θα καταγράψουν τις ζημιές που έχουν γίνει σε οικίες και καταστήματα, προκειμένου να δοθούν και οι ανάλογες αποζημιώσεις.

ΠΗΓΗ: i-samos.gr

The post Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Σάμο appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα