Έκαναν το πρώτο βήμα

Οι ''Δικέφαλοι'' νίκησαν και έκαναν το πρώτο βήμα για την έξοδο στο Champions League. Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στα πλέι οφ, ο ΠΑΟΚ, καθώς...
επικράτησε με 2-1 του Παναθηναϊκού, φτάνοντας τον στην ειδική βαθμολογία Αθανασιάδης (57'), Ελ Ζάρ (75') και Σισέ (79') οι σκόρερ του ματς.

Ο Παναθηναϊκός
ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και στα πρώτα 12 λεπτά είχε τρεις προσπάθειες με τον Σισέ, με την τελευταία να είναι πιο αξιόλογη, καθώς ο Γάλλος βρέθηκε στο σημείο του πέναλτι από γύρισμα του Νίνη, έπιασε το σουτ, αλλά ο Χαλκιάς ήταν σε ετοιμότητα. Μετά το 20΄ ο ΠΑΟΚ άρχισε να ανεβάζει στροφές και στο 30΄ απείλησε για πρώτη φορά, με το σουτ του Τσιρίλο να διώχνει στη γωνία του ο Τζόρβας, ενώ δύο λεπτά αργότερα η μπάλα βρήκε στον Κατσουράνη από το σουτ του Ετό κι ενώ είχε κατεύθυνση προς τα δίχτυα.

Από φάουλ του Νίνη στο 48΄ η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Χαλκιά, ο οποίος είχε μείνει "άγαλμα". Σ΄ ένα χρονικό σημείο του αγώνα που ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Από σέντρα του Βιεϊρίνια στο 57΄ και λάθος του Βύντρα, ο Αθανασιάδης με γυριστό σουτ έδωσε το προβάδισμα στο "Δικέφαλο του Βορρά" (1-0). Το γκολ έδωσε μεγάλη ψυχολογική ώθηση στον ΠΑΟΚ, ο οποίος κυριάρχησε στο γήπεδο και στο 75΄ από ασίστ του Βιεϊρίνια, ο Ελ Ζαρ μπήκε στην περιοχή και εκτέλεσε τον Τζόρβα (2-0).

Κι ενώ φαινόταν ότι ο ΠΑΟΚ θα είχε εύκολο έργο, στο 78΄ από σέντρα του Βύντρα και κεφαλιά του Σισέ η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Χαλκιά (2-1). Πέντε λεπτά πριν το τέλος ο Μουσλίμοβιτς έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να "καθαρίσει" το παιχνίδι, όταν πέρασε και τον Τζόρβα, αλλά το πλασέ που έκανε δεν ήταν καλό και ο Ιωαννίδης που είχε γυρίσει ανέκοψε όσο χρειαζόταν την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.

Τεράστια νίκη πέτυχε η ΑΕΚ με 1-0 επι του Ολυμπιακού Βόλου με γκολ-πέναλτι του Λεονάρντο στο 39' με αποτέλεσμα να βρίσκεται στη κορυφή της βαθμολογίας των πλέι οφ.
Η Ένωση ήταν καλύτερη καθ' όλη τη διάρκεια του ματς και δεν απειλήθηκε σε καμία περίπτωση απο τους φιλοξενούμενους. Ο Λεονάρντο κέρδισε το πέναλτι και εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία στο 39' ανοίγοντας το σκορ. Ο Δικέφαλος είχε δοκάρι στο 86' με τον Μπαχά. Κορυφαίοι της αναμέτρησης οι Γεωργέας και Λεονάρντο ενώ απο τους Βολιώτες φιλότιμες προσπάθειες έκανε ο Σανκαρέ.
Keywords
Τυχαία Θέματα