Έτοιμη για "ΜΠΟΥΜ" η κυβερνητική συνοχή

Μπαράζ παραιτήσεων υπουργών - Δεν ψηφίζουν τα σκληρά μέτρα οι βουλευτές - «Πράσινο φως» από το υπουργικό στο νέο μνημόνιο που θα περάσει από την Βουλή την Κυριακή - Σήμερα οι κρίσιμες συνεδριάσεις ΚΟ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ
Σε πολιτική δίνη βρίσκεται η Ελλάδα, μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΛΑΟΣ,
Γιώργου Καρατζαφέρη, ότι δε θα ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση. Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος εισάγεται αύριο και ψηφίζεται το βράδυ της Κυριακής το νομοσχέδιο για το νέο οικονομικό πρόγραμμα της χώρας το...
οποίο κατατέθηκε μετά τα μεσάνυχτα.

Το Μέγαρο Μαξίμου υπ’ αυτές τις συνθήκες προετοιμάζει ανασχηματισμό ενώ εκκρεμεί ακόμα η στάση της ΝΔ.

Οι πληροφορίες από τη Συγγρού δίδονται με το σταγονόμετρο και ουδείς γνωρίζει αν ο Α. Σαμαράς έχει συμφωνήσει στον ανασχηματισμό αν θα επιβάλλει κομματική πειθαρχία για την ψήφιση των μέτρων κι αν τελικά συμφωνούν με την διαδικασία που θα έρθουν στη Βουλή.

Παρότι την πόρτα της εξόδου από την κυβέρνηση άνοιξε χθες ο υφυπουργός Εργασίας, Γιάννης Κουτσούκος, οι δηλώσεις του Γ. Καρατζαφέρη πυροδότησαν σειρά παραιτήσεων μελών της κυβέρνησης, αλλά και δηλώσεων βουλευτών, κυρίως του ΠΑΣΟΚ, ότι «δεν μπορούν να ψηφίσουν τα νέα σκληρά μέτρα» που παρόλα αυτά εγκρίθηκαν από τους πολιτικούς αρχηγούς κατά τη μαραθώνια συνεδρίαση το βράδυ της Τετάρτης.

Οι τέσσερις υπουργοί του ΛΑΟΣ έθεσαν στη διάθεση του πρωθυπουργού τις παραιτήσεις τους, ωστόσο οι δύο εξ αυτών οι Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσαν πως θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα που απαιτούνται για τη δανειακή σύμβαση και θα στηρίξουν το έργο της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, καθώς βουλευτές διαμηνύουν ότι δε θα ψηφίσουν στη βουλή τα νέα μέτρα, ανάμεσά τους η Μ. Αποστολάκη και ο Χ. Μαγκούφης, ενώ την παραίτησή του από τη βουλευτική του έδρα ανακοίνωσε ο Παύλος Στασινός.

Στο αποκορύφωμα των εξελίξεων και η παραίτηση της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, η οποία εξέφρασε σοβαρές διαφωνίες με τα σκληρά μέτρα που περιλαμβάνει το νέο Μνημόνιο.

Το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή αργά τη νύχτα θα εισαχθεί για επεξεργασία στην Επιτροπή Οικονομικών σήμερα Σάββατο, στις 2 το μεσημέρι, σε μια και μόνο συνεδρίαση, η οποία θα διαρκέσει έως και έξι ώρες. Την Κυριακή θα εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, επίσης σε μία συνεδρίαση η οποία μπορεί να έχει ως και δεκάωρη διάρκεια και το αργότερο μέχρι τα μεσάνυχτα.

Το νομοσχέδιο ψηφίζεται με σχετική πλειοψηφία η οποία όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να είναι μικρότερη των 120 θετικών ψήφων.
Keywords
Τυχαία Θέματα