Ευνοϊκό φορολογικό σύστημα για αλλοδαπούς...

Μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων στο καντόνι της Βέρνης αποφάσισε τη διατήρηση του ευνοϊκού φορολογικού συστήματος που ισχύει για τους πλούσιους αλλοδαπούς που ζουν σε αυτό, αλλά τάχθηκε...
υπέρ μιας σκλήρυνσης των όρων υπό τους οποίους θα επιτρέπεται αυτό το πλεονεκτικό σύστημα, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος, τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Περίπου 66,5% των ψηφοφόρων της Βέρνης ψήφισαν κατά της πρωτοβουλίας "Δίκαιοι φόροι
- υπέρ των οικογενειών", η οποία περιελάμβανε κατάργηση του φόρου κατ'αποκοπή, ενώ το 33,% ψήφισε υπέρ της πρότασης αυτής.

Ωστόσο το 52,9% ενέκρινε μια σκλήρυνση των όρων υπό τους οποίους θα επιτρέπεται ο φόρος κατ'αποκοπή, έναντι ποσοστού 47,1% που ψήφισε κατά.

Το κείμενο αυτό αποσκοπούσε στην κατάργηση του ευνοϊκού φορολογικού συστήματος του οποίου επωφελούνται σήμερα σχεδόν 230 πλούσιοι αλλοδαποί στο καντόνι αυτό, μεταξύ των οποίων ο Γάλλος τραγουδιστής Τζόνι Χάλιντεϊ.

Λίγο νωρίτερα οι ψηφοφόροι της Βασιλείας, του δεύτερου καντονιού που ψήφιζε για τη διατήρηση ή μη του συστήματος αυτού, είχαν εγκρίνει με μεγάλη πλειοψηφία την κατάργησή του, ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων καντονιών της Ελβετίας, όπως αυτό της Ζυρίχης.
Keywords
Τυχαία Θέματα