Φονικοί ανεμοστρόβιλοι στις ΗΠΑ

Ο τραγικός απολογισμός από το μεγάλο ανεμοστρόβιλο που έπληξε την περασμένη Κυριακή την πόλη Τζόπλιν στην πολιτεία Μιζούρι των κεντρικών ΗΠΑ αυξήθηκε στους...
116 νεκρούς, ενώ αναμένονται και νέοι ανεμοστρόβιλοι σήμερα. Σχεδόν 50 ανεμοστρόβιλοι έπληξαν το περασμένο Σαββατοκύριακο τις κεντρικές και τις βόρειες περιοχές των ΗΠΑ.

Στις αρχές Μαΐου έπληξαν τις νοτιοανατολικές
ΗΠΑ οι φονικότεροι ανεμοστρόβιλοι των τελευταίων 100 ετών, οι οποίοι στοίχισαν τη ζωή σε 354 ανθρώπους και προκάλεσαν τεράστιες ζημιές.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της πόλης Τζόπλιν ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε την περιοχή ισοπέδωσε περισσότερα από 2.000 κτίρια.

Το μέλος του Κογκρέσου, Μπίλι Λονγκ, συνέκρινε το μέγεθος της καταστροφής με «σκηνικό ταινίας, με πυρηνική καταστροφή».

Αυτοκίνητα είναι στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο και παντού υπάρχουν συντρίμμια κτιρίων.

«Σίγουρα δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο στο Μιζούρι» είπε ο Λονγκ σε αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Το έργο των σωστικών συνεργείων χθες παρεμποδίστηκε εξαιτίας των καταιγίδων και του χαλαζιού, αλλά οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν τουλάχιστον επτά επιζώντες στα συντρίμμια της πόλης των 50.000 κατοίκων.

Κακοκαιρία συνοδευόμενη πιθανόν από ανεμοστρόβιλους αναμένεται στο Μιζούρι τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με την μετεωρολογική ιστοσελίδα Accuweather.

Σήμερα ανεμοστρόβιλοι αναμένεται να κτυπήσουν την Οκλαχόμα και το Κάνσας.

Από τον φονικό ανεμοστρόβιλο της περασμένης Κυριακής στην πόλη Τζόπλιν καταστράφηκε ένα νοσοκομείο, ένα γηροκομείο και ένα γυμνάσιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα