Γ. Βρούτσης: «Το 2013 θα νοικοκυρευτούν τα ασφαλιστικά ταμεία»

Ως έτος «νοικοκυρέματος» για τα ασφαλιστικά ταμεία χαρακτήρισε το 2013 ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης παρουσιάζοντας τα βασικά βήματα του υπουργείου προς αυτή την κατεύθυνση.

Πέραν αυτών, ο υπουργός εξήγησε ότι οι μαϊμού συντάξεις θα ξεπεράσουν τις 50.000 και πως ήδη έχουν καταβληθεί 100 εκατομμύρια ευρώ για πληρωμή εφάπαξ.

Προβληματισμό πάντως προκάλεσε η αναφορά του κ. Βρούστη πως οι διατάξεις των δύο τελευταίων συνταξιοδοτικών νόμων δεν εφαρμόστηκαν με αποτέλεσμα το υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή τους επαναπροσδιορίζοντας

-προς τα κάτω- τα ποσά συντάξεων!

Συγκεκριμένα, είπε ότι πως υπάρχουν «πάνω από 50.000 μαϊμού συντάξεις και θα αναζητήσουμε αναδρομικά τα χρήματα.

Έχει δημιουργηθεί ηλεκτρονική βάση καταβολής συντάξεων για να γνωρίζουμε πόσους συνταξιούχους έχουμε και ποια τα ποσά και το κάναμε χωρίς να δαπανήσουμε χρήματα. Με τον τρόπο αυτό εντοπίζονται διπλοσυνταξιούχοι».

Τόνισε πως το υπουργείο διαπίστωσε πως συνταξιοδοτικές διατάξεις που ψηφίστηκαν στην Βουλή τα τελευταία 2 έτη δεν εφαρμόστηκαν ποτέ και εξήγησε πως «Το πρώτο τρίμηνο θα γίνει επαναπροσδιορισμός των συντάξεων και θα υπολογιστούν σύμφωνα με τον νόμο».

Πρόσθεσε πως η ενιαία αρχή πληρωμής συντάξεων εντοπίζει τυχόν φαινόμενα φοροδιαφυγής και ως οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι «η συγκεκριμένη δράση θα αποδώσει 100 εκατ. ευρώ από σύλληψη φοροδιαφυγής».

The post Γ. Βρούτσης: «Το 2013 θα νοικοκυρευτούν τα ασφαλιστικά ταμεία» appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα