Γαλλία: Μετά την άνοιξη οι ανακοινώσεις για τις περικοπές δαπανών

Στους σχεδιασμούς για το πού θα εστιαστούν οι μειώσεις των δημοσίων δαπανών το 2014 θα επικεντρωθεί τους προσεχείς μήνες η γαλλική κυβέρνηση, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν-Μαρκ Ερό.

Όπως είπε ο Ερό στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο, το πρώτο του 2013, πρόκειται να καταρτιστεί ένα πρόγραμμα εξαμηνιαίας δράσης με προτεραιότητα την επιστροφή της γαλλικής οικονομίας στην ανάπτυξη, την αναχαίτιση του κύματος της ανεργίας και τον εντοπισμό των κατηγοριών δημοσίων δαπανών που μπορούν να μειωθούν.

Το 2014 η κυβέρνηση Ερό προγραμματίζει μειώσεις δημοσίων δαπανών που αθροιζόμενες ανέρχονται σε 12,5 δισ. ευρώ, ώστε μεταξύ άλλων να μειωθεί το φορολογικό βάρος για τις επιχειρήσεις.

Εντούτοις αναλυτές χαρακτηρίζουν δύσκολη την επίτευξη του στόχου το 2014, την ώρα που φέτος οι δημόσιες δαπάνες πρόκειται να καθηλωθούν στο επίπεδο του 2012.

Σύμφωνα με το Γάλλο πρωθυπουργό, το πρόγραμμα για την εξοικονόμηση δαπανών θα ανακοινωθεί μετά την άνοιξη.

«Δεν πρόκειται για οριζόντια και άνευ διακρίσεων περικοπή δαπανών, όπως έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση (σ.σ. του προέδρου Νικολά Σαρκοζί) αλλά την περικοπή αλληλεπικαλυπτόμενων δαπανών και της σπατάλης», ανέφερε ο Ερό σε άρθρο που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Le Monde.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός είπε επίσης ότι η κυβέρνηση θα νομοθετήσει ώστε οι προσλήψεις και οι απολύσεις να γίνουν πιο ευέλικτες, ανεξάρτητα από το εάν προκύψει συμφωνία με τα συνδικάτα των εργαζομένων στην διαπραγμάτευση που αρχίζει την επόμενη εβδομάδα.

The post Γαλλία: Μετά την άνοιξη οι ανακοινώσεις για τις περικοπές δαπανών appeared first on Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα