Για το «διπλό» στην Πόλη

Με στόχο το «διπλό», που θα τον διατηρήσει σε τροχιά πρωτιάς στον Α’ Όμιλο της Ευρωλίγκας, θα παραταχθεί κόντρα στη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ ο Παναθηναϊκός, προερχόμενος από τις εντυπωσιακές νίκες κόντρα στην Ολίμπια και το Ρέθυμνο...

Ο «εξάστερος» καλείται σήμερα (01/11, 20.00, Novasports 3, live από το Onsports) να φέρει εις πέρας μια ακόμα ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή στην Κωνσταντινούπολη,
αντιμετωπίζοντας τους Τούρκους που στους πρώτους τρεις αγώνες τους στη φετινή διοργάνωση έχουν τον ίδιο απολογισμό με εκείνον μετρώντας δύο νίκες και μία ήττα (2-1). Οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη δεν βλέπουν άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης στη «Fenerbahce Ulker Sports Arena», με την οποία θα κάνουν την τρίτη σερί νίκη τους στη διοργάνωση, διευρύνοντας ένα σερί το οποίο ξεκίνησε από την αναμέτρηση με την Καντού στο ΟΑΚΑ για την 2η αγωνιστική και συνεχίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη Σλοβενία, κόντρα στην Ολίμπια Λουμπλιάνα.

Με το Στεφάν Λάσμε να βρίσκει τα πατήματά ο Παναθηναϊκός έχει ανεβάσει αισθητά το επίπεδο της απόδοσής του στους τελευταίους αγώνες του, αν κι άπαντες στις τάξεις του γνωρίζουν πως για να στεφθεί με επιτυχία η σημερινή (01/11) αποστολή χρειάζεται απόλυτη αμυντική προσήλωση από το ξεκίνημα μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης, έλεγχος του ρυθμού και παράλληλα κυριαρχία στον τομέα των ριμπάουντ. Αυτά είναι και τα στοιχεία που έχει επισημάνει ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος γνωρίσει καλύτερα από κάθε άλλον ότι ο Παναθηναϊκός έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης, τα οποία και παρουσιάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι.

Η «καυτή» ατμόσφαιρα που δημιουργείται πάντα στις έδρες των τουρκικών ομάδων είναι γνωστή, αλλά οι «πράσινοι» είναι έτοιμοι να αντεπεξέλθουν σε οποιαδήποτε δυσκολία. Επίσης, ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί χωρίς απουσίες στην Πόλη, αφού ο Αργύρης Πεδουλάκης ολοκλήρωσε την προετοιμασία έχοντας όλους τους παίκτες του στη διάθεσή του. Από την πλευρά της, η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης και «καίγεται» για την κατάκτηση του ροζ φύλλου, αφού δεν θέλει να υποστεί δεύτερη -και μάλιστα διαδοχική- απώλεια εντός των τειχών της. Το συγκρότημα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στους δύο τέως «πράσινους», Μάικ Μπατίστ και Ρομέιν Σάτο, ενώ διαθέτει πλειάδα αστέρων, από την οποία ξεχωρίζουν οι δύο πρώην σταρ της Σιένα, Μπο Μακ Κάλεμπ και Ντέιβιντ Άντερσεν.
Keywords
Τυχαία Θέματα