Η Φουκουσίμα και επίσημα το νέο Τσερνομπίλ!

Παγκόσμιο ρεκόρ ανευθυνότητας και εγκληματικής αμέλειας πρέπει πλεον να καταλογισθεί στους Ιάπωνες οι οποίοι διαχειρίστηκαν με τον πιο ανεύθυνο τρόπο το δεύτερο πιο σοβαρό πυρηνικό δυστύχημα στην...
ιστορία της ανθρωπότητας.

Μόλις σήμερα, η Επιτροπή Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας, αναβάθμισε τη σοβαρότητα της πυρηνικής κρίσης στο επίπεδο 7, του Τσερνομπίλ. Μέχρι τώρα καθυσήχαζαν τους πάντες και υποστήριζαν οτι ο κίνδυνος έχει περάσει.

Εντωμεταξύ, δυο ισχυροί μετασεισμοί 6,4 και 6,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ συγκλόνισαν την περιφέρεια της Φουκουσίμα.

Η
εταιρία Tepco που διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα εκκένωσε τα κτίρια. Εκατοντάδες εργάτες και μηχανικοί βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις προσπαθώντας να αποκαταστήσουν τη λειτουργία του εργοστασίου.

Η καθυστερημένη αναβάθμιση

Οι αρχές της Ιαπωνίας, αναβάθμισαν το επίπεδο της σοβαρότητας της πυρηνικής κρίσης στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, στην κατηγορία 7 από την κατηγορία 5, αξιολογώντας την πλέον ως ισότιμη με την πυρηνική καταστροφή στο Τσερνόμπιλ, το 1986.

Η βαθμολογία αντικατοπτρίζει την αρχική σοβαρότητα του συμβάντος και όχι τη σημερινή εξέλιξη της κρίσης, καθώς τα επίπεδα της ραδιενέργειας που καταμετρώνται καθημερινά έχουν πλέον υποχωρήσει σημαντικά.

" Πρόκειται για μια καταρχήν αξιολόγηση και είναι ένα θέμα που απομένει να οριστικοποιηθεί από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ", ανέφερε αξιωματούχος της κρατικής Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας, που εξέδωσε την ανακοίνωση μαζί με την Επιτροπή Πυρηνικής Ασφάλειας, που είναι μη κυβερνητικός οργανισμός.

Η Διεθνής Κλίμακα Πυρηνικών και Ραδιενεργών Συμβάντων, εκδίδεται από τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας και ασχολείται με την ταξινόμηση πυρηνικών και ραδιενεργών ατυχημάτων και συμβάντων, με κλίμακα βαθμολόγησης της σοβαρότητάς τους από το 1 έως το 7 κατά αύξοντα αριθμό.

Μάλιστα η διαχειρίστρια εταιρία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, Νταϊτσί, εξέφρασε σήμερα ανησυχία ότι η διαρροή ραδιενέργειας μπορεί να ξεπεράσει σε μέγεθος εκείνη του πυρηνικού δυστυχήματος στο Τσερνόμπιλ το 1986.

"Η διαρροή ραδιενέργειας δεν έχει σταματήσει και η ανησυχία μας είναι ότι τελικά θα ξεπεράσει εκείνη του Τσερνόμπιλ", είπε σήμερα στους δημοσιογράφους αξιωματούχος της TEPCO.
Keywords
Τυχαία Θέματα