Ιερό... παραλήρημα για τον Εφραίμ!

Στο Εφετείο, για την εκτέλεση του εντάλματος προσωρινής κράτησης, θα οδηγηθεί, με την άφιξή του στην Αθήνα, ο ηγούμενος Εφραίμ, ενώ αναμένεται ότι θα...
διανυκτερεύσει στη ΓΑΔΑ, καθώς πλέον έχουν κλείσει οι φυλακές.

Το πρωί της Τετάρτης, εκτός απροόπτου, αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές, όπου και εκτιμάται ότι θα κρατηθεί σε πτέρυγα
-Ε-, στην οποία είναι κρατούμενοι κυρίως για οικονομικά εγκλήματα και πάντως όχι για σοβαρές πράξεις βίας.

Οι συνήγοροί του, αφού ενημερωθούν για το σκεπτικό του βουλεύματος, αναμένεται να αιτηθούν την αντικατάσταση της κράτησης του Εφραίμ, επικαλούμενοι τα προβλήματα υγείας του εντολέα τους.

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο ηγούμενος έφτασε με ταχύπλοο στο λιμανάκι των Νέων Ρόδων και από εκεί επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο της αστυνομίας. Εν συνεχεία αναχώρησε για Αθήνα, με τη συνοδεία δύο περιπολικών.

Στο πλευρό του στάθηκαν περισσότεροι από 200 μοναχοί του Αγίου Όρους, ενώ έψαλλαν το Άξιον Εστί. Οι καμπάνες χτυπούσαν αναστάσιμα.

Νωρίτερα, οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν όσο ήταν κλινήρης στο κελί του, έδωσαν το «πράσινο» φως για τη μεταφορά του, καθώς έκριναν πως η κατάσταση της υγείας του πλέον το επιτρέπει.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, ο κ. Εφραίμ αποφάσισε με τους συνηγόρους του να παρουσιαστεί στις δικαστικές αρχές, ενώ αρχικά είχε γίνει η σκέψη να παρουσιαστεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια να εισαχθεί σε νοσοκομείο της πόλης.

Ωστόσο, αν και η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με το περιβάλλον του, είναι κλονισμένη, προτίμησε να ακολουθήσει το «δύσκολο δρόμο».

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Παναγιώτης Μπρακουμάτσος, σημείωσε με νόημα ότι το ποινικο - νομικό μας σύστημα δεν κάνει διακρίσεις ανάλογα με την κοινωνική ιδιότητα, το θρήσκευμα ή την εθνική προέλευση κάθε διωκομένου και χαρακτήρισε «άστοχες» τις σχετικές δηλώσεις εξωχωρίων φορέων και προσώπων του εξωτερικού.

«Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης δεν θα προβώ σε ουδέν σχόλιο, καθόσον τούτο αντίκειται τόσο στις αρχές μου, όσο και στη φύση μιας δικαστικής Ένωσης. Διαφορετικά αυτό θα συνιστούσε χειραγώγηση της υπόθεσης εκ μέρους μου» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων και αναφορικά με τις δηλώσεις και τοποθετήσεις κέντρων του εξωτερικού σχετικά με την υπόθεση, υπογράμμισε τα εξής: «Το δικαιικό μας σύστημα αποτελεί οργανικό μέρος του δυτικοευρωπαϊκού δικαιικού συστήματος, όπως αυτό διαμορφώθηκε με βάση τις αρχές του Διαφωτισμού και της Γαλλικής επανάστασης. Συστατικά στοιχεία αυτών είναι: α) Η εγγύηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας και κοινωνικής ιδιότητας και β) η διάκριση των εξουσιών».

Γι' αυτό, συνέχισε ο κ. Μπρακουμάτσος, «οι σχετικές δηλώσεις εξωχωρίων φορέων και προσώπων του εξωτερικού περί χειραγώγησης της υπόθεσης επιστρέφονται τουλάχιστον ως άστοχες και με την παρατήρηση ότι οι απόψεις τους αυτές έχουν υπόψη τους αλλά δικαιικά συστήμα
Keywords
Τυχαία Θέματα