Και «αμόρφωτος» και… «σαβουρογάμης»

Ο καιρός περνάει και, λογικά, κάποια στιγμή, αν έχουμε ακόμη δημοκρατία, θα μπούμε σε προεκλογική περίοδο.
Οι πολιτικάντζες μας, οι ταγμένοι στην προσφορά, αυτοί που με αυταπάρνηση δουλεύουν για την πρόοδο αυτής της χώρας, αυτοί που δε θέλουν να δούνε τη..
λαμπρή καριέρα τους να τελειώνει, θα χρειαστεί να ζητιανέψουν πάλι την ψήφο μας. Το σημαντικότερο, θα χρειαστεί να βγούνε στο δρόμο για να το κάνουν αυτό. Με δεδομένο ότι τα πράγματα στο δρόμο έχουν αγριέψει, αλλά και με το φόβο μήπως μέχρι τότε η οικονομική κατάσταση των πολιτών δεν έχει πιάσει πάτο, ώστε να μην μπορούν να αγοράσουν τα γιαούρτια τους και τα ζαρζαβατικά τους, ήρθε η ώρα να το αλλάξουν το παραμύθι.
Θα γίνουν όλοι αντιμνημονιακοί. Την αρχή την έκανε ο ήδη τελειωμένος Σημίτης. Έτσι, για να δώσει αφορμή και στους άλλους. Οργανωμένο σχέδιο, σου λέω. Κάποιος που δεν τον πιάνει το μάτι σου, δίνει το σύνθημα. Οι έξυπνοι πολιτικοί θα βγούνε με πανό που θα γράφει «μετανοείτε» για να δείξουν ότι αναγνωρίζουν τα λάθη τους, μετανιώνουν και δε θα τα ξανακάνουν. Άλλοι θα κρατήσουν πανό που θα γράφει «ξυπνήσαμε» και θα ζητήσουν να βρούνε το δίκιο τους. Αγανακτισμένοι για αυτήν την παραπλάνηση που έζησαν, παράγοντας έργο συγχρόνως, θα γίνουν ένα με το λαό.
Ο συμπαθής σε όλους μας Χρυσοχοΐδης βρήκε τον πιο έξυπνο τρόπο να μας πείσει πως το μνημόνιο είναι λάθος: Δεν το διάβασε. Όταν ήταν να το ψηφίσει, ήταν τόσο απασχολημένος με την προστασία μας, που δεν του έμεινε χρόνος. Είχε να συντονίσει και τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των εγκληματιών που διαμαρτύρονταν για το μνημόνιο. Δε γίνεται να είναι όλα τα ΜΑΤ στο δρόμο κι αυτός να διαβάζει μνημόνια και μαλακίες.
Όταν κοτζάμ υπουργός σου λέει ότι δεν μπόρεσε να διαβάσει πενήντα σελίδες (τόσο ήταν το μνημόνιο) τι μπορείς να σκεφτείς; Το γνωστό: Δε διαβάζουν οι Έλληνες. Γι’ αυτό η λογοτεχνία μας πάει από το κακό στο χειρότερο. Κι οι πολιτικοί μας, αντί να δώσουν το καλό παράδειγμα, έρχονται μετά από δύο χρόνια και ομολογούν ότι δε διαβάζουν ούτε τα βιβλία που τους χαρίζουν. Δεν αγαπάει την ανάγνωση ο πολιτικός. Πώς να την αγαπήσει ο απλός υπήκοος; Αυτό είναι το επίπεδό μας, αυτή είναι η παιδεία μας. Ευτυχώς, δεν ήταν τότε υπουργός παιδείας, ο… αμόρφωτος.
Το άλλο που σκέφτομαι είναι ότι δε βάζεις όπου να ‘ναι την υπογραφή σου και κάτι άλλο. Αν ο Χρυσοχοΐδης βάζει την υπογραφή του σε ένα κείμενο πενήντα σελίδων που δεν ξέρει τι γράφει μέσα και παίρνει στο λαιμό του εκατομμύρια ανθρώπους (αυτούς για τους οποίους νοιάστηκε ξαφνικά) φαντάζομαι και με το άλλο θα κάνει τα ίδια.
Δεν ξέρω, εγώ αυτούς τους λέω «σαβουρογάμηδες». Και επειδή όλοι ξέρουμε ότι η σχέση πολιτών και πολιτικών βασίζεται στο σεξ, πρέπει να είμαστε πολύ σαβούρα για λαός.
Νάντια Κατσαρού
tsantiri
Keywords
Τυχαία Θέματα