Με αντίπαλο τα... δοκάρια, η Ελλάδα έμεινε στο «μηδέν»

Είχε αντίπαλο την... ατυχία της! Η Εθνική μας ομάδα πάλεψε, ήταν καλύτερη από τη Βοσνία, όμως τα δύο δοκάρια και ο Μπέγκοβιτς δεν της επέτρεψαν να πάρει το πολυπόθητο «τρίποντο» που θα την έβαζε... οδηγό στην κούρσα για την κατάληψη της πρώτης προνομιούχου θέσης, για την πρόκριση στο Μουντιάλ του 2014...
Η Εθνική μας ομάδα μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, όμως στην ευκαιρία του τέταρτου λεπτού ο Γκέκας έχασε γκολ από αυτά που δεν... χάνονται! Ο Φορτούνης έβγαλε την κάθετη μπαλιά στον Σαμαρά,
εκείνος πέρασε εκπληκτικά στο σπριντ τον προσωπικό του αντίπαλο, με το εξωτερικό έδωσε «πάρε-βάλε» στον αμαρκάριστο Γκέκα, ο οποίος σε άδεια εστία, αφού ο Μπέγκοβιτς ήταν εξουδετερωμένος, «σημάδεψε» το αριστερό κάθετο δοκάρι!

Οι Βόσνιοι απείλησαν στο 8', όταν στο γέμισμα, από φάουλ που εκτέλεσε ο Μισίμοβιτς, η μπάλα έφυγε από τον Καρνέζη, που μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια. Στο 24' σε φάση διαρκείας μπροστά από τα καρέ μας, ο Μισίμοβιτς βρέθηκε αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι. Ο Βόσνιος επιχείρησε το δυνατό σουτ, όμως ο Μανιάτης με κεφαλιά πάνω στη γραμμή έδιωξε τον κίνδυνο! Στην συνέχεια της φάσης, ο Τζέκο σούταρε χλιαρά έξω από την περιοχή, όμως μπλόκαρε εύκολα ο Καρνέζης.

Στο 33' η Εθνική μας έφτασε για δεύτερη φορά πολύ κοντά στο γκολ, όμως και πάλι το δοκάρι σταμάτησε το... δρόμο της προς την επιτυχία! Ο Γκέκας εκμεταλλεύτηκε το λάθος των Βόσνιων στην άμυνα, «τσίμπησε» τη μπάλα προς τον Τοροσίδη (ίσως έγινε και πέναλτι στον Έλληνα φορ), ο οποίος εξαπέλυσε έναν «κεραυνό», από πλάγια θέση, που προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπέγκοβιτς.

Στο 41' οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να «απαντήσουν». Ο Τζέκο βρήκε εξαιρετικά τον Λούλιτς ο οποίος σούταρε με τη μία, όμως ο Καρνέζης με διπλή -
εκπληκτική επέμβαση είπε «όχι» στην κλειστή του γωνία.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο και στο πρώτο εικοσάλεπτο οι δύο ομάδες δεν δημιούργησαν κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Στο 66' ο Καραγκούνης πήρε τη θέση του Μαλεζά (τραυματίστηκε) και έγινε έτσι ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος με τις περισσότερες συμμετοχές, αφού ξεπέρασε τον Θοδωρή Ζαγοράκη (121)! Ο «Κάρα» πήγε στα χαφ και ο Κατσουράνης μετατοπίσθηκε στο κέντρο της άμυνας.

Η μεγαλύτερη και κλασικότερη ευκαιρία ήταν και πάλι για την Εθνική μας στο 79' του αγώνα. Ο Σαλπιγγίδης βρέθηκε «φάτσα» με τον Μπέγκοβιτς, έχοντας την ευκαιρία να τελειώσει το ματς, όμως το δυνατό σουτ που επιχείρησε (θα μπορούσε να ολοκληρώσει και με πλασέ) απέκρουσε ο Βόσνιος ενστικτωδώς!

Οι Βόσνιοι έδειχναν ανίκανοι να δημιουργήσουν ευκαιρίες, όμως και οι διεθνείς μας στέρεψαν από δυνάμεις. Με αυτή την ισοπαλία οι Βόσνιοι έμειναν πρώτοι με 7 βαθμούς, όσους έχει και η Εθνική μας, όμως υπερτερούν στη διαφορά γκολ.

Ελλάδα: Καρνέζης, Σπυρόπουλος, Τοροσίδης, Μαλεζάς (66' Καραγκούνης),Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης, Φορτούνης, Μανιάτης (80' Μήτρογλου), Σαμαράς, Γκέκας (57' Γκέκας).

Βοσνία: Μ
Keywords
Τυχαία Θέματα