Μεγάλη φωτιά στην Αρκαδία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στο Σολομό Κορινθίας καθώς και στην Αρκαδία, ενώ εκδηλώθηκε και νέα εστία φωτιάς στην περιοχή της Μεγαλόπολης, κοντά στα χωριά Ελινίτσα και Ποταμιά.

Οι αναζωπυρώσεις είναι...
συνεχείς σε όλη την έκταση του πύρινου μετώπου της Αρκαδίας, που από την Τρίτη έχει αποτεφρώσει χιλιάδες στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης λόγω των ισχυρών ανέμων και του δύσβατου της περιοχής.

Η φωτιά καίει ανατολικά του Ραψομμάτη και απειλεί το χωριό για δεύτερη
φορά.

Το σοβαρότερο μέτωπο είναι αυτό που κατευθύνεται προς Σκορτινού και την ιερά Μονή Μπούρας και βρίσκεται πολύ κοντά στα όρια με την Λακωνία.

Στην φωτιά της Αρκαδίας υπάρχει μεγάλη δύναμη πυρόσβεσης από δυνάμεις που έχουν φτάσει ακόμα και από την Θεσσαλία, ενώ στο έργο τους συνδράμουν δυνάμεις του στρατού με έμψυχο υλικό και μηχανήματα, καθώς και ερπιστιοφόρα μηχανήματα της ΔΕΗ από το ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης και πολιτών.

Στην Κορινθία η φωτιά καίει πευκοδάσος και καλλιέργειες με ελιές και αμπελώνες στην περιοχή του Σπαθοβουνίου.

Η φωτιά απείλησε τα καταστήματα και τα βενζινάδικα στο σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινήτων (ΣΕΑ) Σπαθοβουνίου, επί του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου - Τρίπολης, τα οποία σώθηκαν από τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών.

Σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια

Ένας 45χρονος συνελήφθη από την αστυνομία με την κατηγορία του εμπρησμού από αμέλεια και την Πέμπτη θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ο 45χρονος ο οποίος έχει εξοχικό στο Ανεμοδούρι Αρκαδίας, φέρεται να πέταξε αναμμένο τσιγάρο σε ξερά χόρτα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά. Φέρεται να προσπάθησε να την σκεπάσει με χώμα, ωστόσο δεν κατάφερε να την περιορίσει και η φωτιά πήρε διαστάσεις λόγω και των ισχυρών ανέμων.

Διακοπή κυκλοφορίας λόγω πυρκαγιάς

Οι αρχές αποφάσισαν τη διακοπή της κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τριπόλεως, από το 84,5 χλμ. στην αρχή του αυτοκινητοδρόμου από Κόρινθο προς Τρίπολη, έως το 100ο χλμ., στον κόμβο Αγίου Βασιλείου και γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας η οποία διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου - Άργους.

Η κυκλοφορία στα δύο ρεύματα της ΕΟ Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας, αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά την επιχείρηση κατάσβεσης την Τρίτη έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά (Ρούτση, Βουτσαράς, Καμαρίτσα και Σουλάρι).
Νέα μέτωπα σε Άγιο Όρος, Πικέρμι Αττικής

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή Καρδάμαινα, στην Κω, όπου εκκενώθηκαν προληπτικά τρία ξενοδοχεία.

Οι προσπάθειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς συνεχίζονται με την συνδρομή και δύο πυροσβεστικών αεροπλάνων.

Ακόμη, σε εξέλιξη είναι φωτιά που εκδηλώθηκε γύρω στις τρεις το μεσημέρι, κοντά στη Μονή Χιλανδαρίου στο 'Αγιον Όρος, δίχως όμως να κινδυνεύουν οι εγκαταστάσεις της Ιεράς Μονής.

Όπως έγινε γνωστ
Keywords
Τυχαία Θέματα