Νέα πρόταση για το γήπεδο

Νέα πρόταση για την κατασκευή γηπέδου στον Βοτανικό εξετάζουν στον Παναθηναϊκό, προσπαθώντας να μειώσουν το κόστος. Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της «SportDay», την Τετάρτη ο Γιάννης Αλαφούζος συναντήθηκε με τον Άρη Βωβό, διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας «Μπάμπης Βωβός-Διεθνής Τεχνική», ενώ ήταν παρόντες το νέο...
ηγετικό στέλεχος της ΓΗΠΕΛ Γιάννης Παναγιωτίδης, η Αθηνά Μπαλωμένου, νομικός σύμβουλος του Αλαφούζου, καθώς και ο δικηγόρος του Βωβού.

Θέμα
συζήτησης αποτέλεσε το προεδρικό διάταγμα που θα εξεταστεί στο ΣτΕ την 1η Νοεμβρίου, όμως έγινε συζήτηση με την κατασκευάστρια εταιρεία του γηπέδου, ώστε οι εργασίες να γίνει σε δύο φάσεις για να μειωθεί και το κόστος.

Η πρώτη φάση αφορά την κατασκευή γηπέδου 25.000 θέσεων, όπου απαιτούνται μόλις 30 εκατ. ευρώ. Η 2η φάση θα προβλέπει επέκταση στις 35.000-40.000 θέσεις -σε αόριστο χρόνο- με συνολικό κόστος μάξιμουμ 50-55 εκατ. ευρώ (σ.σ.: άλλα 20-25 εκατ. ευρώ δηλαδή).

Η εταιρεία «ΑΚΤΩΡ» ανέφερε στην προσφορά της ότι το κόστος του γηπέδου μπορεί να πέσει στα 60 εκατ. ευρώ (από τα 100 εκατ. ευρώ περίπου που ήταν η μελέτη προ τεσσάρων ετών), αλλά ο Αλαφούζος θεωρεί ότι είναι υψηλό το ποσό. κάνοντας συγκρίσεις με το «Γ. Καραϊσκάκης».

Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν νέες συναντήσεις και η χρηματοδότηση των 30 εκατ. ευρώ θα εξασφαλιστεί είτε από τον Δήμο Αθηναίων είτε από τον Παναθηναϊκό, αν και δεν είναι και στα καλύτερά της η ΠΑΕ για να εγγυηθεί την αποπληρωμή ενός τέτοιου δανείου, είτε από τριτοεγγυητές.

Αναφορικά με το προεδρικό διάταγμα, ο Γιάννης Αλαφούζος: «Εμείς δεν θέλουμε να καταντήσουμε σαν την ΑΕΚ. Να ρίξουμε το γήπεδό μας χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει τη μετεγκατάστασή μας σε ένα γήπεδο αντάξιο του Παναθηναϊκού. Να το ξεχάσουν όλοι αυτό».

Ο Βωβός από την πλευρά του θέλησε να μάθει για το αν θέλουν οι «πράσινοι» να χρησιμοποιήσουν φέτος ή και στο μέλλον τη Λεωφόρο και ο Παναγιωτίδης απάντησε: «Εχουμε κάνει μελέτες, είναι μία βιώσιμη λύση, αλλά θέλουμε να διασφαλίσουμε και την επόμενη μέρα για τον σύλλογο. Ενα λειτουργικό γήπεδο».

Τέλος, τη «χρυσή τομή» για να προχωρήσει το εμπορικό κέντρο και να διατηρήσει και ο Παναθηναϊκός τα δικαιώματά του ψάχνει ο Άρης Βωβός, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη «SportDay»: «Θέλω να βαδίσουμε χέρι-χέρι με τον Παναθηναϊκό. Συναντηθήκαμε για να βρούμε μία κοινά αποδεκτή λύση. Να μη χάσουμε εμείς το εμπορικό κέντρο και να μην απολέσει ούτε ο Παναθηναϊκός τα δικαιώματα που έχει. Είναι μονόδρομος το Π.Δ. και θέλουμε να το στηρίξει ο Παναθηναϊκός».
Keywords
Τυχαία Θέματα