Νεκρός πυροσβέστης στην Ελευσίνα - απειλείται η 112 Πτέρυγα Μάχης

Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς που ξέσπασε το μεσημέρι στην Ελευσίνα και απείλησε την 112 Πτέρυγα Μάχης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο...

θάνατος επήλθε από ανακοπή καρδιάς, ενώ άλλοι τρεις πυροσβέστες βρίσκονται στο νοσοκομείο από αναπνευστικά προβλήματα. Την ίδια ώρα μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες καθώς η πυρκαγιά στην περιοχή του Ασπροπύργου από τις 2 τι μεσημέρι εξαπλώνεται συνεχώς και σε διάσπαρτα μέτωπα, ενώ έχει περάσει μέσα από την περίφραξη του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ελευσίνας. Οι πυροσβέστες
καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μη φτάσουν οι φλόγες στις αποθήκες με τα πυρομαχικά και τα καύσιμα.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ στην προσπάθεια κατάσβεσης παίρνουν μέρος 7 πυροσβεστικά αεροσκάφη, η βάση των οποίων βρίσκεται εντός της Πτέρυγας Μάχης, καθώς και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο.

Άλλοι δύο πυροσβέστες νοσηλευόνται με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στις ίδιες εγκαταστάσεις εδρεύει και η Μοίρα Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων.

Εν τω μεταξύ, 38 πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει το τελευταίο 24ωρο σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ σε εξέλιξη είναι η φωτιά στον Αγιο Αντώνιο Σαλαμίνας.

Υπό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές στην Καραθώνα Ναυπλίου και στη θέση Προσήλιο Βοιωτίας, ενώ από το μεσημέρι οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες στην περιοχή Στεφάνι-Καλογερικό Κορινθίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα