Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ο Γιώργος Σαρρής

Με ψήφους 37 έναντι 20 του Βασίλη Γκαγκάτση, ο Γιώργος Σαρρής είναι, όπως αναμενόταν, ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στη θέση του απερχόμενου Σοφοκλή Πιλάβιου...
Ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας, η θητεία του οποίου θα είναι τετραετής, αναμένεται να εκλέξει 15 δικούς του συμβούλους στο νέο ΔΣ της ΕΠΟ.

Στην ψηφοφορία υπήρξαν παρατράγουδα που είχαν ως
αποτέλεσμα να ξεκινήσει η διαδικασία με δυο ώρες καθυστέρηση, καθώς ο Βασίλης Γκαγκάτσης έκανε καταγγελία για σημαδεμένα ψηφοδέλτια και ως εκ τούτου προχώρησε σε ένσταση που όμως απορρίφθηκε.

Ακολούθως, η διαδικασία ξεκίνησε χωρίς άλλες διακοπές με το προαναφερθέν αποτέλεσμα που αποτελεί την πρώτη εκλογική ήττα του Βασίλη Γκαγκάτση μετά από τρεις εκλογές στην προεδρία της ΕΠΟ.

Στην διαδικασία έδωσε το «παρών¬ και ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος που απηύθυνε κάλεσμα για ενότητα: «Σας ευχαριστώ όλους που ήσασταν όλα τα χρόνια δίπλα μου, με τις διαφωνίες μας και τις συμφωνίες μας. Κάναμε αρκετά πράγματα και θα είμαι πάντα κοντά σας. Εύχομαι να υπάρξει ενότητα, γιατί στο ποδόσφαιρο δεν περισσεύει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το «παρών» έδωσε επίσης ως αναπληρωτής γενικός γραμματέας της UEFA ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης που απηύθυνε κάλεσμα στη νέα διοίκηση που θα προέκυπτε από τις εκλογές να επιχειρήσει να διεκδικήσει τη συνδιοργάνωση του Euo 2020, ενώ ανέφερε αναλυτικά και τα χρήματα που θα εισπράξει μέσω προγραμμάτων την προσεχή πενταετία η ΕΠΟ από την UEFA.

Σαρρής: «Αποφάσισε να κινηθεί προς το μέλλον το ελληνικό ποδόσφαιρο»

Στις πρώτες του δηλώσεις ως νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ο κ. Σαρρής εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εκλογή του σημαίνει πως οι Ενώσεις ψήφισαν με γνώμονα το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και έκανε λόγο για όραμα, σχέδιο και σκληρή δουλειά.

Αναλυτικά ο κ. Σαρρής τόνισε: Πιστεύω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο με το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα αποφάσισε να κινηθεί προς το μέλλον. Η νέα διοίκηση αντιλαμβάνεται πλήρως τις δυσκολίες και υποφέρει απ’ αυτές όπως υποφέρει και όλη η ελληνική κοινωνία.Θα λειτουργήσουμε βάσει των κανονισμών χωρίς παρεκτροπές και παρεμβάσεις. Θα εργαστούμε σκληρά με όραμα για το ποδόσφαιρο. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει άριστη συνεργασία, να υπάρχει συλλογική διοίκηση. Να υπάρχουν σταθερά καλές σχέσεις με την Πολιτεία, ώστε το Αυτοδιοίκητο να έχει χαρακτήρα τέτοιο που θα επιτρέψει στο ποδόσφαιρο να πάει μπροστά.

Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις Ενώσεις, ανεξάρτητα από το αν μας ψήφισαν ή όχι. Η νέα διοίκηση θα τις αντιμετωπίσει όλες με τον ίδιο τρόπο και θα τις βοηθήσει. Εχουμε πρόγραμμα, όραμα, σχέδιο και με τη βοήθεια του νέου ΔΣ θα το προωθήσουμε».

O κ. Σαρρής αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Γκαγκάτση περί «μη φυσιολογικών συνθηκών και αντιξοοτήτων στις εκλογές της ΕΠΟ».

Ποιος είναι ο Γιώργος Σαρρής

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ έχει γεννηθεί το 1958 στη Χίο και είναι γιατρός-παθ
Keywords
Τυχαία Θέματα