Ο δολοφόνος Ντιτρού εμπλέκει Μπάτζιο!

Ο Βέλγος παιδόφιλος και μανιακός δολοφόνος Μαρκ Ντιτρού, οκτώ χρόνια μετά την καταδίκη του για τα ειδεχθή εγκλήματα που συγκλόνισαν όχι μόνο τη χώρα του αλλά ολόκληρο τον κόσμο, εμπλέκει τον θρύλο του ιταλικού ποδοσφαίρου Ρομπέρτο Μπάτζιο σε δύο από τις...
δολοφονίες που του αποδίδονται. Σαφώς και ουδείς μπορεί να πάρει στα σοβαρά έναν άνθρωπο σαν τον Ντιτρού, αλλά αυτός υποστηρίζει πως υπάρχει μάρτυρας!

Ας τα πάρουμε με τη σειρά τα πράγματα. Το φλαμανδικό περιοδικό «Dag Allemaal» κυκλοφόρησε αυτήν την εβδομάδα έχοντας μια επιστολή
του Μαρκ Ντιτρού από τις κεντρικές φυλακές του Βελγίου όπου κρατείται από το 2004. Ο παιδόφιλος και μανιακός δολοφόνος κοινοποίησε στο περιοδικό το γράμμα που έστειλε στον Ζαν-Ντενίς Λεζέν, πατέρα ενός εκ των κοριτσιών, της Γιούλι Λεζέν, που σκότωσε (όπως αποφάσισαν τα δικαστήρια) ο Ντιτρού.

Στο γράμμα αυτό αναφέρει πως δεν σκότωσε ούτε τη Γιούλι ούτε τη Μελίσα Ρούσο (αμφότερες οκτώ ετών τότε, το 1996), οι οποίες έπεσαν θύματα της ιταλικής μαφίας. Σύμφωνα με την εκδοχή του Ντιτρού, οι δύο κοπέλες δολοφονήθηκαν από την ιταλική μαφία η οποία είχε διαφορές με τον πατέρα της Μελίσα Ρούσο και ότι σε αυτήν (τη μαφία) εμπλέκεται ο θρύλος του ιταλικού ποδοσφαίρου Ρομπέρτο Μπάτζιο.

«Δεν της σκότωσα εγώ. Δεν έχω σκοτώσει τα παιδιά και κατηγορούμαι για αυτό» γράφει στο γράμμα ο Μαρκ Ντιτρού και «αποκαλύπτει» (σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει) ότι υπάρχει μάρτυρας που επιβεβαιώνει πως η Γιούλι Λεζέν σκοτώθηκε από Ιταλούς μαφιόζους για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Πώς εμπλέκονται αυτοί με τον Μπάτζιο; Ο Ντιτρού λέει ότι υπάρχει μαγνητοφωνημένη συνομιλία που τα αποδεικνύει όλα.

Με το που κυκλοφόρησε το περιοδικό προκλήθηκε σάλος, τόσο από αυτά που υποστηρίζει ο παιδόφιλος Ντιτρού όσο και από τις μνήμες με την ιστορία που ξύπνησε. Αντίδραση από τον Ρομπέρτο Μπάτζιο δεν υπήρξε, ο ιταλικός Τύπος απλά ανέφερε την είδηση προσπαθώντας να μειώσει την αξιοπιστία του συγκεκριμένου περιοδικού.

Ο Ντιτρού απασχολούσε για μια δεκαετία τις αρχές του Βελγίου, αποτέλεσε την αιτία να αλλάξει όλο το δικαστικό σύστημα της χώρας και τελικά καταδικάστηκε για τη δολοφονία τεσσάρων κοριτσιών και του συνεργάτη του (σε απαγωγές και δολοφονίες). Εκτός των δύο αυτών οκτάχρονων κοριτσιών που είχαν πεθάνει από ασιτία κλειδωμένες στο κελάρι του διεστραμμένου Ντιτρού (55 ετών σήμερα), κατηγορήθηκε και για τη δολοφονία της 19χρονης Εφε Λάμπρεκς και της 17χρονης Αν Μάρσαλ που τις έκαψε ζωντανές και τις έθαψε στον κήπο ενός εκ των σπιτιών του.

Αλλες δύο κοπέλες που βίωσαν τις ορέξεις του αλλά γλίτωσαν τον θάνατο, η 12χρονη όταν απήχθη και 20χρονη όταν έγινε η δίκη Σαμπίν Νταρντέν και η 14χρονη (22 ετών στο δικαστήριο) Λετίτια Ντελέζ, είχαν καταθέσει στο δικαστήριο ότι ο Ντιτρού τις είχε απαγάγει, τις κακοποιούσε και πως ήταν έτοιμος να τις σκοτώσει. Καταδικάστηκε σε ισόβια, με αδιάσειστα στοιχεία και ατράνταχτες αποδείξεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα