Ο τελικός είναι με την ΑΕΚ

Η εμφάνιση του Σαββάτου ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν χορταστική. Κι ας πέτυχε ο Παναθηναϊκός τα δύο από τα τρία γκολ κόντρα στον ΟΦΗ στο α’ 45λεπτο. Η ομάδα του Φάμπρι έπαιξε ποιοτικό ποδόσφαιρο και για πρώτη φορά φέτος σημείωσε άνω των δύο τερμάτων. Ηταν ευκαιρία άλλωστε για το «τριφύλλι» να «ξεμπουκώσει»
απέναντι στην χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος.

Ο λιγοστός κόσμος που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ έφυγε λοιπόν έπειτα από τρεις μήνες ευχαριστημένος. Τόσο ήταν το διάστημα που περίμεναν να δουν νίκη από την ομάδα τους εντός έδρας (από τις 18/11 κόντρα στον ΠΑΟΚ είχαν να νικήσουν οι «πράσινοι»). Αυτό ήταν το ένα στοιχείο της σαββατιάτικης αναμέτρησης. Το δεύτερο ήταν η καλή εμφάνιση του Μαυρία. Εναντίον του Αρη μπήκε κι έδωσε πνοή. Με τον ΟΦΗ είχε συνέχεια και δείχνει να αφήνει πίσω του τις άσχημες εμφανίσεις στην αρχή του δεύτερου γύρου. Το τρίτο θετικό στοιχείο ήταν ο Τοτσέ. Ο Ισπανός φορ σαφώς δεν είναι ο ιδανικός «killer», αλλά τη δουλειά του ειδικά στα εντός έδρας ματς, όσο μπορεί την κάνει. Οσον αφορά τον Σισοκό, το ταλέντο του το γνωρίζουμε. Το ζητούμενο όμως είναι να μην έχει σκαμπανεβάσματα (με τον Αρη ήταν άφαντος) και να βελτιωθεί στην τελική προσπάθεια. Συνολικά επίσης, ο Παναθηναϊκός είχε 16 τελικές, όταν ο μέσος όρος ανά παιχνίδι ήταν δέκα. Περισσότερες είχε μόνο με τον ΟΣΦΠ στο καλύτερο φετινό του παιχνίδι.

Στην κατάσταση ωστόσο που είναι ο Παναθηναϊκός με έναν καλό αγώνα και μία νίκη δεν κάνει κάτι. Να θυμίσουμε ότι οι «πράσινοι» ακόμα δεν έχουν δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Και τώρα παραμένουν στο ΟΑΚΑ, αλλά φιλοξενούνται από την ΑΕΚ. Αυτός ο αγώνας ίσως είναι ο πλέον κομβικός για την υπόθεση των πλέι οφ. Είναι ο ΤΕΛΙΚΟΣ. Αν νικήσει το «τριφύλλι» δύσκολα θα χάσει την πεντάδα. Αν όχι θα μπλέξει. Και δεν αποκλείουμε όπως είναι η βαθμολογία να έχουμε και μπαράζ! Είτε με ΠΑΣ Γιάννινα, είτε με Λεβαδειακό. Η ισοπαλία της ομάδας της Ηπείρου στο Περιστέρι δεν βόλεψε τον Παναθηναϊκό. Προσωπικά δεν θεωρώ πολύ καλό γεγονός και την ήττα της ΑΕΚ, ειδικά με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι. Τώρα ίσως η Ενωση είναι πιο συσπειρωμένη. Ας τα δούμε όμως πιο αναλυτικά.

Πρώτα απ’ όλα με νίκη του Παναθηναϊκού βγαίνει η ΑΕΚ από το παιχνίδι… Τώρα οι «κιτρινόμαυροι» κοιτούν ξανά προς τα κάτω. Δεν χρειάζεται ο Παναθηναϊκός να τους κάνει να κοιτούν ξανά προς τα πλέι οφ. Δεύτερον, η διαφορά με τον ΠΑΣ είναι τρεις βαθμοί, δηλαδή μία νίκη απόσταση. Και οι δύο ομάδες μεταξύ τους έχουν δύο ισοπαλίες (1-1 στο ΟΑΚΑ, 0-0 στα Γιάννινα). Με τον Λεβαδειακό ο Παναθηναϊκός έχει τους ίδιους βαθμούς και από μία νίκη η κάθε ομάδα (0-1 ο ΠΑΟ στη Λιβαδειά, 1-2 οι Βοιωτοί στην Αθήνα).

Ο Παναθηναϊκός επίσης έχει στις επτά αγωνιστικές τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια και τρία εκτός. Το ίδιο και οι άλλοι δύο διεκδικητές (η Ξάνθη αν κι έχει καλό πρόγραμμα μετά την ήττα από τη Βέροια μάλλον έχασε το τρένο)! Το καλό είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει την φανέλα, μεγαλύτερη ποιότητα αρκεί να την βγάζει στο γήπεδο και σαφώς πιο εύκολους αντιπάλους εντός. Το κακό είναι ότι εκτός έδρας μετά την ΑΕΚ έχει ΠΑΟΚ και ΟΣΦΠ. Γι’ αυτό θεωρώ ότι ο αγώνας με την ΑΕΚ είναι ο πλέον σημαντικός. Αν δεν νικήσει και ειδικά αν οι Ηπειρώτες επικρατήσουν του Αστέρα η διαφορά θα πάει στους 5 ή 6 βαθμούς, ενώ και ο Λεβαδειακός παίζει εντός με την Ξάνθη. Και τότε στις έξι αγωνιστικές που θα απομένουν ο Παναθηναϊκός θα θέλει δύο επιπλέον νίκες.

Οπως και να έχει, το «τριφύλλι» θέλει μία «μεγάλη» νίκη στο πρωτάθλημα. Εναντίον της ΑΕΚ που στον δεύτερο γύρο έχει καλή πορεία του δίνεται η ευκαιρία να στείλει μήνυμα στους αντιπάλους του, ότι δεν χάνει την πέμπτη θέση. Και παράλληλα θα δώσει δικαίωμα στον κόσμο του να ελπίζει σε κάτι καλό στο τέλος της σεζόν. Καλό, στην κατάσταση που είναι η ομάδα και όχι γενικά για τον Παναθηναϊκό, εννοούμε τη δεύτερη θέση και τη συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Για να μην… πλατιάζουμε περισσότερο εμείς απλώς σας αναφέρουμε το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού και των δύο άλλων διεκδικητών (εκτός κι αν χάσει ο ΠΑΟ από την ΑΕΚ και δούμε το φαινόμενο να ελπίζουν 4-5 ομάδες για την 5η θέση). Για να βγάλει ο καθένας το κομπιουτεράκι του και να κάνει τους υπολογισμούς του, όπως επιθυμεί.

ΠΑΟ: ΑΕΚ*, Κέρκυρα, ΠΑΟΚ*, Πλατανιάς, Πανιώνιος, ΟΣΦΠ*, Βέροια.
ΠΑΣ Γιάννινα: Τρίπολη, Ξάνθη*, Αρης, ΟΦΗ*, ΑΕΚ, Κέρκυρα, ΠΑΟΚ*.
Λεβαδειακός: Ξάνθη, Αρης*, ΟΦΗ, ΑΕΚ, Κέρκυρα*, ΠΑΟΚ, Πλατανιάς*.

* Με αστερίσκο τα εκτός έδρας παιχνίδια.

Πηγή: sday.gr

Betsonic.com – Ξεπεράσαμε την κρίση

The post Ο τελικός είναι με την ΑΕΚ appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα