Όχι στις ΗΠΑ για αντίγραφα Megaupload

Η δικαστής του Οντάριο αρνήθηκε το αίτημα των ΗΠΑ για την απόκτηση απρόσκοπτης πρόσβασης στα δεδομένα των servers της Megaupload που φιλοξενούνται στον Καναδά.

Η απόφαση αυτή είναι άλλο ένα σημάδι που αποδεικνύει ότι στο εξωτερικό οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης από τα δικαστήρια, όπως έχουν συνηθίσει και συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση με τη νομοθεσία των ΗΠΑ.

Το Megaupload

είχε κάποτε servers σε όλο τον κόσμο, αλλά με μια συντονισμένη επιδρομή έκλεισαν στις 19 Γενάρη του 2012. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η κυβέρνηση πήρε γρήγορα στην κατοχή της τους servers της Megaupload που είχε μισθώσει από τη Carpathia Hosting, αντέγραψε τα δεδομένα που ήθελαν από τους σκληρούς δίσκους και στη συνέχεια επέστρεψε τους διακομιστές στη Carpathia.

Η εταιρεία από τη πλευρά της έχει παραπονεθεί ότι έχασε χιλιάδες δολάρια, επειδή δεν ήταν σε θέση να διαθέσει εκ νέου τους μισθωμένους διακομιστές σε άλλο πελάτη.

Η κυβέρνηση ήθελε ομοίως απρόσκοπτη πρόσβαση στους καναδικούς διακομιστές. Το Megaupload από τη πλευρά του υπέβαλε ένσταση εναντίων του αιτήματος, υποστηρίζοντας ότι ο όγκος των δεδομένων που υπάρχει στους διακομιστές είναι πολύ μεγάλος οπότε θα υπάρξει πρόβλημα στην αντιγραφή του. Επίσης, αναφέρει ότι δεν υπάρχουν βάσιμα στοιχεία που να συνδέουν τους διακομιστές με τις φερόμενες κατηγορίες από τις αμερικανικές εισαγγελικές αρχές.

Πηγή: SecNews.gr

The post Όχι στις ΗΠΑ για αντίγραφα Megaupload appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα