Όγδοη μέρα για τους "Αγανακτισμένους"

Ακριβώς μια εβδομάδα πριν είχαμε την πρώτη μεγαλειώδη συγκέντρωση των «αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα και τις πλατείες όλης της χώρας. Ένα ποτάμι απλών πολιτών, μακριά από κόμματα και παρατάξεις αλλά πλημμυρισμένο από...
τον φόβο και την ανασφάλεια για το μέλλον, έσπευσε να διαμαρτυρηθεί ειρηνικά εναντίον του μνημονίου και των μέτρων λιτότητας που αυτό επιβάλει. Ήταν ένα αυθόρμητο κίνημα που διοργανώθηκε μέσω του facebook.

Οι
μέρες περάσανε, κύλησε μια εβδομάδα, αλλά το ποτάμι αυτό αντί να ξεφουσκώνει γίνεται κάθε μέρα ολοένα και πιο οργανωμένο, πιο δυναμικό, πιο μαζικό. Έτσι λοιπόν και σήμερα, για όγδοη κατά σειρά ημέρα, το ραντεβού είναι προκαθορισμένο στο γνωστό σημείο. Ήδη σπεύδουν στο Σύνταγμα εκατοντάδες πολίτες από κάθε γωνιά της πόλης για την καθιερωμένη διαμαρτυρία, που τείνει να γίνει... μανία. Με συμμετοχή από ανθρώπους κάθε ηλικίας και κοινωνικής τάξης, που συνεχίζουν να ενώνουν τις φωνές τους κατά των μέτρων λιτότητας.

Άλλοι κρατώντας για ακόμα μια φορά κατσαρόλες, άλλοι με τύμπανα και... βουβουζέλες, όλοι όμως με αστείρευτο πάθος και έντονο παλμό. Μόνο με ελληνικές σημαίες και συνθήματα εναντίον της τρόικας και του μνημονίου, αλλά και εναντίον των πολιτικών όλων των κομμάτων, που θεωρούνται από όλους ως οι υπεύθυνοι για αυτήν την κατάσταση της χώρας και του καθενός μας χωριστά.

Μάλιστα, ειδικά την Τετάρτη έχουν εξαγγείλει κινητοποίηση μέσω του facebook οι... «άνεργοι αγανακτισμένοι», που καλούνται να διαδηλώσουν μαζικά αλλά ειρηνικά για το επιπρόσθετο γεγονός ότι αυτοί έχουν χτυπηθεί περισσότερο από οποιουσδήποτε άλλους σε αυτήν την κρίση, αφού δεν διαθέτουν δουλειά. Πέραν αυτών, όμως, από τις 5.30 το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στον Λυκαβηττό και οι... «μηχανόβιοι αγανακτισμένοι», οι οποίοι προγραμματίζουν στα επόμενα λεπτά πορεία μέχρι το Σύνταγμα, όπου θα ενωθούν με τους υπόλοιπους.
Keywords
Τυχαία Θέματα