Οι αυπνίες προκαλούν προβλήματα στη στύση

Ακόμα και ακράτεια ή στυτική δυσλειτουργία μπορεί να προκαλέσει ο «κακός» ύπνος! Ερευνες δείχνουν ότι τα εν λόγω προβλήματα μπορεί να οφείλονται σε...
διαταραχές του ύπνου, κάνοντας έτσι δύσκολη τη ζωή των πασχόντων.

Επιστήμονες από το ιατρικό κέντρο «Mount Sinai» της Νέας Υόρκης διενήργησαν έρευνα σε άνδρες που υποφέρουν από αϋπνίες ώστε να ανακαλύψουν αν ο ελλιπής ύπνος σχετίζεται με στυτικά προβλήματα. Στη μελέτη συμμετείχαν περισσότεροι από οχτακόσιοι άνδρες, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των εθελοντών ήταν τα 47 χρόνια.

Οι εθελοντές που αντιμετώπιζαν διαταραχές στον ύπνο τους παρουσίαζαν μεγαλύτερες πιθανότητες να υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία. Τα δύο προβλήματα φαίνεται μάλιστα να έχουν σχέση αλληλένδετη, αφού όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, όσο σοβαρότερα στυτικά προβλήματα αντιμετωπίζει κάποιος τόσο μεγαλύτερο είναι το ενδεχόμενο να υποφέρει από διαταραχές του ύπνου.

Την ίδια στιγμή, άλλη έρευνα από καθηγητές σε Κέντρο Ερευνών της Μασαχουσέτης έδειξε ότι και η ακράτεια αλλά και η νυκτουρία μπορεί να συσχετίζονται με τον προβληματικό ύπνο. Κατόπιν έρευνας, στην οποία συμμετείχαν 1.610 άνδρες και 2.535 γυναίκες, οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το σύνδρομο ανεπαρκούς ύπνου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο ουροποιητικό σύστημα. Να σημειωθεί ότι η αϋπνία προκαλεί συχνότερα ακράτεια στις γυναίκες παρά στους άνδρες.
Keywords
Αναζητήσεις
αυπνια και στυση
Τυχαία Θέματα