Οι έφηβοι «μεταναστεύουν» στο Twitter γιατί οι γονείς τους έχουν Facebook!

Το facebok ήταν ένας τρόπος επικοινωνίας, κυρίως των νέων, για να έρχονται σε επαφή με τους φίλους τους, αλλά και με άλλα πρόσωπα του ενδιαφέροντος τους.

Όμως πλέον αυτό ανήκει στο παρελθόν, καθώς στο κοινωνικό δίκτυο έχουν...
μπει και γονείς, αλλά και λοιποί συγγενείς, όπως παππούδες και θείοι, ώστε να ελέγχουν ανά πάσα ώρα και στιγμή τι κάνουν τα παιδιά τους και με ποιον συνομιλούν.
Αυτός ο έλεγχος σε κάποιον έφηβο δεν αρέσει, καθώς αυτή η ηλικία είναι η πιο δύσκολη για τα παιδιά. Έτσι όλο και περισσότεροι άρχισαν να χρησιμοποιούν το αντίπαλο δέος, το twitter,
ώστε να έχουν περισσότερη ελευθεριά των συνομιλιών που κάνουν. Επίσης άλλος ένας λόγος είναι και οι αλλαγές που έχουν γίνει στην ασφάλεια. Πρέπει να επισημανθεί πως τα «τιτιβίσματα» ήταν προνόμια των πιο μεγάλων σε ηλικία χρηστών.
Όμως μια τελευταία έρευνα έδειξε πως 1 στους 10 εφήβους, που χρησιμοποιούσαν το facebook, τώρα έχουν μετακομίσει στο twitter. Όπως αναφέρετε και στον οργανισμό Pew Internet & American Life Project, στο Twitter οι έφηβοι μπορούν να χρησιμοποιούν ψευδώνυμα που δεν εντοπίζονται από τους οικείους τους, αλλά και να κλειδώνουν τα προφίλ τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα