Ολόκληρες περιοχές χωρίς ρεύμα από κλοπές καλωδίων

Χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ελλάδα ταλαιπωρούνται καθημερινά εξ αιτίας της δράσης «κυνηγών» χαλκού που κλέβουν τα καλώδια ηλεκτροδότησης όπου κι αν τα βρουν, βυθίζοντας στο σκοτάδι μεγάλες περιοχές! Το τελευταίο κρούσμα καταγράφηκε στο Ηράκλειο, όπου οι δράστες έκοψαν ακόμη και τους στύλους από τις...
εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην περιοχή Ροδιά Μαλεβυζίου! Οι δράστες διακινδύνευσαν τη
ζωή τους, αφού χτύπησαν σε σημείο όπου βρίσκεται ο μετασχηματιστής υψηλής τάσης και γκρέμισαν τους στύλους ου τον συγκρατούσαν σαν να ήταν… δέντρα για να αρπάξουν τον χαλκό περιείχε. Σύμφωνα με το protothema.gr, η καταστροφή προκάλεσε διακοπή της παροχής ρεύματος προς τις κεραίες των τηλεοπτικών σταθμών! Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει για πολλές ώρες χωρίς ρεύμα και… κινητή τηλεφωνία ολόκληρη η περιοχή και αρκετές γειτονικές περιοχές κα να μην εκπέμπουν σήμα οι τηλεοπτικοί σταθμοί. Οι «κυνηγοί» ο, αλλά και. Συνεργεία της ΔΕΗ βρίσκονται από νωρίς στο σημείο, προσπαθώντας να επιδιορθώσουν τη ζημιά.

Στην Πάτρα, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ένας 36χρονος Βούλγαρος τη στιγμή που είχε ανοίξει ένα φρεάτιο και ξήλωνε τα καλώδια του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού! Πάνω του βρέθηκαν ένα κατσαβίδι και μια λάμα σιδεροπρίονου με τα οποία, όπως αποδείχθηκε, είχε ανοίξει και άλλα φρεάτια τον τελευταίο μήνα, από τα οποία άρπαξε καλώδια αξίας άνω των 15.000 ευρώ! Σε βάρος του αλλοδαπού υπέβαλαν μήνυση οι αρμόδιοι του τομέα Ηλεκτροφωτισμού του δήμου Πατρέων.

Στο Βαρθολομιό Ηλείας, άγνωστοι «κυνηγοί» χαλκού παραβίασαν με λοστό ένα παράθυρο σε ένα κλειστό εργοστάσιο υφασμάτων και εσωρούχων και έκαναν κανονικό… πλιάτσικο! Συνολικά, έκλεψαν 400 μέτρα καλώδια, 300 μέτρα χαλκοσωλήνες, μια λυμένη μηχανή που κατασκεύαζε υφάσματα και 13 γαζωτικές μηχανές, συνολικής αξίας 20.000 ευρώ.
Keywords
Τυχαία Θέματα